Zoeken
Menu
Slimme wtw-unit ventileert en bespaart Beeld: Itho Daalderop

Goed ventileren is belangrijk voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Als je ook nog energie kunt besparen, is dat helemaal mooi. De nieuwste wtw-ventilatie-unit van Itho Daalderop ventileert in twee zones, alleen daar waar het nodig is. Van de afgevoerde lucht wordt bovendien tot 97% van de warmte hergebruikt.

Menno de Mol van Itho Daalderop vertelt over de HRU ECO 300 DUO Zone, de nieuwste warmteterugwinunit: “Nieuw is dat deze wtw-unit in twee zones kan ventileren. De DUO Zone kan hierdoor meer capaciteit aan dan vergelijkbare wtw-units, omdat hij niet altijd het hele huis hoeft te ventileren.” De HRU ECO 300 werkt vraaggestuurd door middel van het plaatsen van zonekleppen in het luchttoevoerkanaal naar de woning. Door CO2-sensoren te plaatsen in het woonvertrek en de slaapkamer, die draadloos communiceren met de zoneklep, ventileert de DUO Zone deze ruimtes afzonderlijk. De Mol noemt dit een groot voordeel: “De wtw-unit hoeft daardoor minder hard hoeft te werken, omdat hij alleen ventileert waar het nodig is. Dat is energiezuinig.”

Installatiegemak

De HRU ECO 300 DUO Zone is een installatie- en servicevriendelijke WTW-ventilatie-unit met verschillende aansluitmogelijkheden. De montage van de zonekleppen is zeer installatievriendelijk en kan eenvoudig direct op de HRU ECO 300 als elders in het luchttoevoerkanaal worden geplaatst. De unit kan op de zijkant worden geplaatst, waardoor hij zeer flexibel is qua plaatsingsruimte, bijvoorbeeld achter het knieschot op zolder.

Volgend jaar wordt er een HRU 450 aan het assortiment toegevoegd voor grotere woningen.

Ook interessant