Zoeken
Menu
Slimme ventilator detecteert geur, vocht en licht Bron: Vent-Axia

De nieuwe ventilator van Vent-Axia detecteert zowel geur, vocht als licht en is daarmee de eerste afvoerventilator met drie sensoren. Wanneer de fluisterstille Svensa een verontreiniging van de lucht waarneemt, grijpt de ventilator automatisch in en wordt vervuilde lucht direct afgevoerd.

Voor een gezond en energiezuinig binnenklimaat is het van belang om slim te ventileren. Vent-Axia Svensa detecteert naast geuren (luchtkwaliteit) ook vocht en licht. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat Svensa automatisch lucht afvoert, met een basissnelheid van 36 m³/h. Detecteert de ventilator een verandering, dan wordt de snelheid aangepast; efficiëntie ten top met het oog op een minimaal energieverbruik en geluid.

App of touchscreen bediening

Om de gebruiker nog beter van dienst te zijn is Svensa uitgerust met Bluetooth technologie. Hiermee kan de ventilator naar wens ingesteld worden. Zo ontgrendelt de Vent-Axia Connect App functies voor planning, instelling van het luchtvolume, of de gevoeligheid van de sensoren.  Handmatige bediening is ook mogelijk. Hiervoor heeft de ventilator een touchscreen, waarbij diverse functies subtiel oplichten en dimmen.

Award winner

Svensa heeft een strak, rechthoekig design en past in ieder interieur. De ventilator is zelfs uitgeroepen tot winnaar van de prestigieuze Reddot design award 2019. Vent-Axia wil niet alleen het ontwerp, maar ook de kwaliteit van het product onderstrepen. Daarom biedt het bedrijf vijf jaar productgarantie.

Ook interessant