Zoeken
Menu
Renson brengt als eerste decentrale ventilatie-unit met CO2-meting en autokalibratie op de markt

Goed nieuws voor de honderdduizenden woningeigenaars zonder ventilatiesysteem, of waar de bestaande ventilatie defect is of onvoldoende werkt. Want met de Waves heeft Renson, de eerste volautomatische decentrale ventilatie-unit met vocht, VOC- én CO2-meting op de markt. Dé oplossing als een klassiek ventilatiesysteem om praktische redenen niet mogelijk is.

Voor wie z’n badkamer opknapt, een extra toilet installeert of een keuken bijbouwt, is de Renson Waves de ideale decentrale ventilatie-oplossing. Anders dan bestaande standaard badkamer- of toiletventilators (manueel bediend via een schakelaar, of automatisch gekoppeld aan de lichtschakelaar), stemt de Waves het ventilatieniveau volautomatisch af op het werkelijke vochtgehalte en de geurtjes die hij de klok rond via ingebouwde sensoren detecteert. Bijvoorbeeld na een warme douche, het gebruik van deo of een toiletbezoek. “Vroeger werd de ventilatie gekoppeld aan de lichtschakelaar of een vochtsensor met timer”, vertelt Sam Lobbens, productmanager bij Renson. “Maar zo ventileer je nooit op basis van de werkelijke luchtkwaliteit. Met de Renson Waves gaat dat wél. “Het toestel meet 24 uur op 24 de luchtkwaliteit en schiet indien nodig in actie. Dat werkt in twee richtingen. Stel dat je even je bril gaat opzetten in de badkamer, dan zal de ventilatie niet plots in werking treden. Je ventileert alleen als het moet, waardoor er niet onnodig warmte verloren gaat.” 

Extra CO2-sensor

Naast de variant met een vocht- en VOC-sensor tegen geurtjes, is er ook een variant met een extra CO2-sensor beschikbaar. Een goede oplossing om bij een totaalrenovatie waar geen ruimte is voor ventilatiekanalen tóch volautomatisch te ventileren. Blijven er mensen overnachten en stijgt het CO2-gehalte, dan treedt het toestel automatisch in werking. Via de bijhorende app, is de kwaliteit van de binnenlucht in een oogwenk af te lezen. Ook zelf bedienen is mogelijk wanneer nodig. Dankzij de persoonlijk instelbare profielen, ‘eco’, ‘health’ en ’intens’, bepaalt de gebruiker bovendien zelf welk ventilatieniveau het best bij zijn of haar situatie past. 

 Dankzij de ingebouwde autokalibratie, in functie van de lengte en weerstand van de ventilatiekanalen, weet het toestel hoe hard het moet werken om een ruimte doeltreffend te ventileren. De Waves is compatibel met alle (bestaande) ventilatiebuizen met een diameter van 100 en 125 mm. Daarbij kan snel de oude ventilator vervangen worden. Vervolgens gewoon de stap-voor-stap-gids in de app volgen en de autokalibratie doet de rest.

Ook interessant