Zoeken
Menu
Nieuwe WTW-ventilatiesystemen: goed klimaat, klein formaat Foto: persbericht Itho Daalderop

Een WTW-ventilatiesysteem is vaak een groot apparaat die sommige consumenten liever niet in hun huis hebben staan. Niet vanwege de prestaties van het systeem, maar door ruimtegebrek. De nieuwe range oplossingen met warmteterugwinning van Itho Daalderop heeft enkele opstellingsmogelijkheden zoals het systeem het weggewerkt van het systeem achter een knieschot.

De HRU ECO 300, die Itho onlangs introduceerde, is compact en past zodoende achter het knieschot, maar kan ook aan de wand, het plafond of op de vloer worden geplaatst. Daarbij is de installatie geschikt voor woningen en appartementen, zowel in de nieuwbouw als projectmatige renovatie. “De HRU ECO 300 is door zijn afmetingen en flexibele opstelmogelijkheden de ideale vervanger van oudere WTW’s, ongeacht het merk”, omschrijft Itho Daalderop het nieuwe product.

Energiezuinig

Volgens de leverancier is de WTW-ventilatie-unit de meest energiezuinige, installatie- en servicevriendelijke unit in zijn soort. “Binnen Ecodesign wordt de HRU ECO 300 als enige, zonder sensor, al gewaardeerd met een energielabel A+.” Qua rendement zit de unit op 97 procent en het product kan ook worden toegepast als vraaggestuurd systeem. Zeker voor klanten die streven naar extra energiebesparing kan dit interessant zijn omdat er alleen wordt geventileerd op de plekken waar dat nodig is. “Met uitbreiding van een CO2-sensor is de HRU ECO 300 dus als CO2-gestuurde ventilatie voor de hele woning mét WTW toe te passen in de vorm van HRU ECO 300 Optima.” De uitbreiding van het assortiment past zodoende goed in de missie van het bedrijf om “met innovatieve producten en systemen een bijdrage te leveren aan een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat.” 

Domotica 

Huizen worden steeds slimmer gemaakt en ook het nieuwe product van Itho Daalderop maakt de koppeling met domotica. De unit kan namelijk met bestaande draadloze bedieningen, sensoren en de slimme Spider-klimaatthermostaat worden uitgebreid en bediend. 

Foto: persbericht Itho Daalderop

Ook interessant