Zoeken
Menu
Nieuwe, compacte WTW-unit voor projectbouw

De DucoBox Energy Premium heeft er een klein broertje bij gekregen: De DucoBox Energy Comfort. Het gaat om een compacte en lichte variant als uitbreiding binnen het aanbod balansventilatie. Met een capaciteit tot 325 m³/h is deze nieuwe WTW-unit een goede oplossing binnen projectbouw.

De vraagsturing van de DucoBox Energy Comfort op basis van CO2 en vocht resulteert in een intelligente en energiezuinige werking. Het resultaat: een gunstige energiefactuur. Dit ventilatiesysteem is met andere woorden zeker interessant voor de eindgebruiker. Maar ontzorgt ook de installateur maximaal. En dat om verschillende redenen.  

Hoog rendement

Samen met de slimme vraagsturing zorgen de Dynamic Airflow luchtverdeelfilters voor een uitzonderlijk rendement binnen dit compacte toestel. Ook zijn alle bestaande Duco-sensoren en/of bedieningsschakelaars compatibel met de nieuwe ventilatie-unit door het modulaire principe.

Verbinding met domotica

De DucoBox Energy Comfort is uitbreidbaar met een Communication Print. En net daarom future proof, zo meldt Duco. Op dat moment is een standaard integratie in Niko Home Control en Q-bus gegarandeerd. En zijn koppelingen richting domoticasystemen via ModBus of ethernet mogelijk. 

Lichtgewicht met automatische inregeling

Dit lichtgewicht weegt slechts 21 kg en is dus prima door één persoon te monteren. Bijkomend zorgt de automatische inregeling voor een snelle installatie van het toestel. En dat door de drukmeting via interne sensoren. Gevolg? Een tijdswinst van 50 % voor de installateur, claimt Duco.

Kopieerfunctie voor seriematige bouw

Door een handige kopieerfunctie in de software is het mogelijk om binnen seriematige bouw de instellingen over te nemen binnen een gelijkaardige woning. En opnieuw vertaalt zich dat in tijdswinst voor de installateur. 

Fysische ingrepen? Niet nodig. De links/rechts uitwisseling gebeurt 100 % softwarematig dankzij het gepatenteerd principe van de dubbele by-pass.

Ook interessant