Zoeken
Menu
Nieuwbouw kantorencomplex Duco in Veurne (B)

Het gaat de Belgische ventilatie- en zonweringspecialist Duco voor de wind. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1991 stijgen omzet en aantal medewerkers ieder jaar. Het noopte Duco tot een forse uitbreiding van de bedrijfsgebouwen.

“Een nieuw kantorencomplex is een logische stap”, stelt woordvoerder Vincent Vandeputte. “De huidige bedrijfssite met een totale oppervlakte van 101.000 m² is nagenoeg volgebouwd. In vier jaar tijd steeg onze omzet met maar liefst  111 % en breidde het personeelsbestand uit met 123 mensen. Bovendien werd recent een nieuw logistiek centrum gebouwd, waarbij ook de komst van een nieuw volautomatische poederlakkerij een feit was. En het bestaande zonnepanelenpark werd verdubbeld tot 6.015 panelen die de hele site op die manier energieneutraal maakt op het vlak van elektriciteitsbehoefte.”  

Vandeputte schetst slechts de opmaat van de de grootschalige uitbreiding van de bedrijfsinfrastructuur met een hypermodern kantoorgebouw, goed voor een totale oppervlakte van 7.500 m², waarmee afgelopen zomer gestart werd.

Optimaal werkklimaat

Het nieuwe  gebouw oogt strak en modern en is voorzien van de nieuwste duurzame technieken die zorgen voor een energieneutraal gebouw. Zo wordt er gebruik gemaakt van een systeem van geothermie met betonkernactivering voor het verwarmen en koelen. Dat vormt samen met een systeem van vraaggestuurde natuurlijke ventilatie en intensieve nachtventilatie voor een aangenaam en bovenal gezond werkklimaat. Vandeputte: “Absolute eyecatcher is de structurele buitenzonwering met rechthoekige design lamellen in de gevel die zorgen voor een optimaal werkklimaat en een maximale daglichttoetreding, waardoor oververhitting tijdens de warme zomermaanden geen kans krijgt”.

Gezondheid centraal

Met het nieuwe complex geeft de Belgische ventilatiespecialist meteen een visitekaartje af op het vlak van duurzame ventilatie in combinatie met architecturale zonwering. “Of hoe op een natuurlijke manier een gezond binnenklimaat voor alle medewerkers gecreëerd wordt, zonder gebruik te maken van energieverslindende airco’s”, legt Vandeputte uit. “‘Gezondheid centraal’ is onderdeel van de bedrijfsmissie die ook doorgetrokken wordt naar onze nieuwe kantoren, waar naast ergonomische kantoorruimtes en vergaderzalen ook ruimte is voor een fitness.”

 In 2021 hoopt Duco het 30ste levensjaar te kunnen vieren in het gloednieuwe gebouw. 

Ook interessant