Zoeken
Menu
Luchtverdeelsysteem maakt installatie met beperkte ruimte makkelijker Foto: persbericht Ubbink

Kleine ruimtes zijn voor een installateur vaak een doorn in het oog. Voor woningen en de kleine utiliteitsbouw met beperkte installatieruimte biedt de 200 Serie luchtverdeelkasten van het Air Excellent luchtverdeelsysteem van Ubbink uitkomst. Het systeem is vanaf nu verkrijgbaar voor professionals uit de installatiebranche.

De 200 serie luchtverdeelkasten zijn speciaal ontworpen voor de plekken waar geringe installatieruimte is. Daarbij is het product te gebruiken voor wand-, vloer- en plafondmontage en is eveneens instortbaar. Als extra voordeel is inspectie, reinigen en aanpassen van de restrictieringen eenvoudig door middel van het deksel dat uitneembaar is.

Transport van lucht

Het systeem is gemaakt van kunststof en wordt gebruikt voor luchttransport voor mechanische ventilatiesystemen. De ventilatie-unit is daarbij aangesloten op de luchtverdeelkast met geïsoleerde leidingsystemen en geluiddempers. “Vanaf de luchtverdeelkast zorgt het Air Excellent luchtkanalen-systeem voor de luchttoe- en afvoer naar de ruimtes waar dit gewenst is. De luchtverdeelkast is een belangrijk onderdeel van het luchtverdeelsysteem, die zorgt voor de luchtverdeling in de aangesloten Air Excellent luchtkanalen. Voor het regelen van de luchthoeveelheden in de aangesloten kanalen, worden restrictieringen aan de binnenzijde van de luchtverdeelkast geplaatst.”

Licht gewicht

De Air Excellent luchtkanalen zijn anti-bacterieel en anti-statisch en universeel te gebruiken. Omdat de producten licht gewicht zijn en geen scherpe randen en hoeken hebben, zijn ze eenvoudig te installeren. 

Ook interessant