Zoeken
Menu
Kantoor The Edge van Deloitte krijgt ‘virusvrije’ lift

In kantoor The Edge start Deloitte als eerste bedrijf met een proof-of-concept door één van de liften te voorzien van het nieuwe luchtbehandelingssysteem ‘Eleminair’ van Interland Techniek en ABT. Hiermee creëert Deloitte een gezond klimaat in de liften zonder capaciteitsbeperkingen . Ook als de coronaperiode achter ons ligt. Bij een geslaagde test zullen alle liften in The Edge worden voorzien van deze innovatieve technische oplossing.

Het kantoor van Deloitte wordt beschouwd als het innovatiefste en duurzaamste gebouw ter wereld en is gevestigd langs de A10, aan Amsterdamse Zuidas. The Edge wordt een computer met een dak genoemd, het gebouw is compleet volgepakt met digitale en duurzame innovaties. Het gebouw is voorzien van driedubbelglas, energiezuinige installaties en vele geïntegreerde zonnecellen.

Normaliter maken honderden mensen dagelijks gebruik van een lift. Echter, de COVID-19 pandemie maakt duidelijk dat liften in gebouwen bij uitstek verzamelplaatsen zijn van ongezonde lucht. Deze compacte, veelal drukbezette ruimten worden nauwelijks geventileerd of gereinigd. Daar komt bij dat de passagiers altijd dicht op elkaar staan, waardoor een hoog besmettingsrisico ontstaat. 

Met een nieuw ontwikkeld, slim, compact inbouw-luchtbehandelingssysteem kunnen liftgebruikers voortaan schone, virusvrije lucht inademen. Personenliften kunnen weer in de normale bezetting worden gebruikt. Verdiepingen zijn weer bereikbaar en het huidige oponthoud is van de baan. 

Inbouwpakket 

Peter van der Velde , commercieel directeur Interland Techniek: “Eleminair is een gesloten circuit, een zelfstandig werkend systeem in het inwendige van de liftcabine. Het wordt op maat gemaakt zonder ingrepen aan de kooiconstructie. Herkeuring van de lift is daarom niet nodig. ”Sensoren registreren de aanwezigheid van personen in de liftkooi en schakelen het systeem in werking. Daarnaast bewaakt het systeem de goede en veilige werking.”

Waardebehoud 

Ad van der Aa: “Liften in kantoren, wooncomplexen, ziekenhuizen en andere utilitaire gebouwen kunnen straks weer op de gewone manier gebruikt worden. Gebouweigenaren en -beheerders zorgen daarmee voor waardebehoud van hun vastgoed.”

Zie ook: ABT en Interland Techniek bouwen coronaproof lift en winnen prestigieuze Vernufteling

Ook interessant