Zoeken
Menu
Itho Daalderop verkocht aan Nederlandse investeerders

Itho Daalderop en Klimaatgarant hebben een nieuwe eigenaar. De grootaandeelhouder van de warmtepomp en ventilatiespecialist uit Tiel en Schiedam heeft haar meerderheidsbelang overgedaan aan een nieuwe investeringsmaatschappij.

Climate For Life (CLF) Holding, moedermaatschappij van Itho Daalderop en Klimaatgarant, was voor het merendeel in eigendom van Gimv, een Europees investeringsfonds dat in 2016 in het fusiebedrijf stapte. In de afgelopen vier jaar groeide de omzet van 90 miljoen in 2016 naar 136 miljoen euro in 2019, en is de winstgevendheid aanzienlijk vergroot.

Investeringsmaatschappij

Nieuwe grootaandeelhouder is Parcom, ook een investeringsmaatschappij. De Nederlandse investeerder heeft zes fondsen met in totaal 775 miljoen euro uitstaan. Bekende namen in deze investeringsportefeuille zijn klimmaterialenfabrikant Altrex, kunstgrasbedrijf Ten Cate, en huishoudelijke artikelen van Sorbo. De overige aandelen van CFL Holding zijn in eigendom van directie en management van het bedrijf.

Bas Korte (CEO): “Met Parcom krijgen we een investeerder die niet alleen deze ambities volledig ondersteunt, maar die bekend staat als zeer gecommitteerd om Nederlandse bedrijven een stap verder te brengen in hun ontwikkeling. Doordat we verregaande investeringen gaan doen, kunnen we onderscheidende producten, systemen en concepten naar de markt blijven brengen. Alleen zo kunnen we onze ambities realiseren. De Nederlandse komaf van Parcom is daarbij echt een voordeel omdat zij de dynamiek en kansen rondom de verduurzaming van de woonomgeving in Nederland goed begrijpen. En dat sluit uitstekend aan op ons groeipad, namelijk het verder versterken van ons marktleiderschap op gebied van duurzame binnenklimaatoplossingen in de Beneluxmarkt.”

In beweging

Willem-Jan Merckel, Partner bij Parcom: “Climate for Life draagt met haar onderscheidende en marktleidende productaanbod actief bij aan de verduurzaming van de Nederlandse woningbouw. Deze markt is enorm in beweging en wij geloven sterk in de vele groeimogelijkheden voor Climate for Life. Wij kijken er naar uit om het toegewijde managementteam actief te ondersteunen in de verdere realisering van hun ambities.”

Bij Itho Daalderop en Klimaatgarant werken inmiddels 450 mensen in vestigingen in Schiedam, Tiel en Brussel. Financiële details worden niet bekend gemaakt. 

Itho Daalderops moeder CLF Holding ziet vooral kansen om verder door te groeien op de ingezette koers, meldt het bedrijf in een persbericht. Het bedrijf heeft afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de productiestraten van warmtepompen. Daalderop produceerde ook altijd ketels voor de Nederlandse markt. Daar gaat het bedrijf mee stoppen.

Ook interessant