Zoeken
Menu
Introductie OxyGreen CO2 voor scholen Foto: Shutterstock

Op de VSK 2014 introduceert Aralco NVS de OxyGreen SCHOOL voor een gezond binnenklimaat en verbeterde energieprestatie. Dit is een vraaggestuurd ventilatiesysteem voor schoolgebouwen waarbij de afvoer mechanisch geregeld wordt op basis van de binnenluchtkwaliteit (CO2-concentratie). Eerder leverde deze leverancier al de OxyGreen systemen CO2 voor woningen en COLLECTIEF voor gestapelde bouw.

OxyGreen SCHOOL bestaat uit één of meerdere proportionele regelkleppen, één regelunit en één CO2-sensor per klaslokaal of ruimte. De CO2-sensor stuurt de proportionele kleppen aan, zodat de ventilatiecapaciteit perfect wordt afgestemd. Hierdoor ontstaat een gezond binnenklimaat. De drukgeregelde dakventilator past zijn toerental aan op de wisselende totale ventilatiebehoefte van alle ruimten. Daardoor verplaatst de ventilator nooit meer lucht dan nodig. Dit resulteert in een lager energiegebruik en lager geluidsniveau. De geluidsbron bevindt zich buiten de lokalen.

Oxygreen SCHOOL is volgens de leverancier een systeem met relatief lage onderhoudskosten. Het heeft geen filters en toevoerkanalen die kunnen vervuilen. Omdat de ventilator buiten is geplaatst kan onderhoud worden uitgevoerd zonder de les te storen. De toevoer van verse lucht gaat via zelfregelende toevoerroosters.

Ook interessant