Zoeken
Menu
Beursnieuws Branche richt zich steeds meer op energiezuinigheid en comfort Foto: persbericht Itho Daalderop

Wat mogen we allemaal verwachten van de komende editie van de VSK beurs? Itho Daalderop geeft en klein voorproefje. Zij zullen zich vooral richten op energiezuinige, comfortabele en gezonde binnenklimaatsystemen.

“De belangrijkste zijn de HP-S en WPU G5 warmtepompen, de Green Energy Smartboiler, de CAS 3 Connect dakventilator en Spider Safety”, verklapt Itho Daalderop in aanloop naar de VSK.

De branche richt zich steeds meer op slimme, zelflerende producten en systemen. Deze innovaties moeten leiden tot meer comfort, een hoger efficiëntie, energiebesparing en rendement. Gebruikers hechten steeds meer waarde aan het op afstand bedienen van producten via bijvoorbeeld een app. Daar wil Ihto Daalderop aan bijdragen. Niet alleen voor de gebruikers, maar ook voor de installateurs.

Warmtepompen

“De vijfde generatie water/water warmtepomp WPU G5 is de energiezuinigste in de markt”, legt het bedrijf het nieuwe product uit. “De WPU G5-serie onderscheidt zich met schoon water als bron, een 2-in-1 condensorprincipe, standaard een gelijkstroompomp en een uiterst geïsoleerd voorraadvat dat samen met de warmtepomp in een compacte kast wordt toegepast.” Vergeleken met conventionele water/water warmtepompen is het rendement volgens Itho Daalderop op ruimteverwarming 12 procent hoger. Bij tapwaterbereiding is dat percentage 25 procent hoger. “De HP-S is een compleet concept voor duurzaam verwarmen én koelen en bereiden van warm tapwater.” Daarbij bestaat het systeem uit zowel een binnen- en buitendeel. “De warmtepomp presteert het beste met een lagetemperatuurverwarmingssysteem (LTV), zoals vloerverwarming.”

Andere uitbreidingen

Naast de WPU G5 en de HP-S komt Itho Daalderop ook met de zelflerende (Green Energy) Smartboiler en de CAS 3 Connect, de eerste dakventilator die rechtstreeks met de cloud verbonden kan worden. Daarnaast heeft de slimme Spider klimaatthermostaat een uitbreiding gekregen.

Nieuwe boiler

De Green Energy boiler leert van de gebruiker en kan zo naar behoefte water opwarmen. Door goed te kijken naar het verbruikspatroon wordt de energievraag aangepast. Dit moet energie besparen waardoor er minder warmte en energie verloren gaat. “Deze besparing kan oplopen tot 10% per jaar bij de normale Smartboiler en tot 12% bij een Green Energy Smartboiler met app functionaliteit.”

CAS 3

De CAS 3 connect moet zowel de gebruiker als de installateur voordelen bieden. Doordat deze innovatie op afstand kan worden uitgelezen, gaat het monitoren en controleren eenvoudig. Bij calamiteiten kan het systeem op afstand worden uitgezet. “De installateur kan direct de meting uitlezen en de instellingen aanpassen en hij krijgt pro-actief storings- en servicemeldingen.” Hierdoor kan er snel worden ingesprongen op onverwachte situaties. 

Uitbreiding Spider

De Spider klimaatthermostaat is niet nieuw meer, maar wel verbeterd. Door aan dit product draadloos sensoren te koppelen, wordt deze een stuk uitgebreider. De serie bestaat nu uit een rookmelder, CO-detector, multisensor, watersensor en raam/deurcontact. Deze zijn allemaal te koppelen aan de Spider Safety App op smartphone of tablet. En dat werkt wel zo comfortabel. 

Spider Safety

 Green Energy

CAS eco

CAS 2

VSK 2018

Wij nemen deel aan de VSK!

Kom ons persoonlijk opzoeken op de VSK 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bezoek website

Ook interessant