Zoeken
Menu
10-Jarig BaOpt nu beschikbaar als 2.0  SaaS-oplossing

Als onderdeel van het bereikbaar maken van diensten voor het verbeteren van de energieprestatie van gebouwen en het verhogen van het comfort in gebouwen brengt ACS vanaf 1 april BaOpt 2.0. Dat betekent geen vaste licentiekosten, volledig transparant door het gebruik van Climatics, integraal geïnstalleerd en met een 24/7 service indien gewenst.

BaOpt is oorspronkelijk ontwikkeld in Duitsland en zorgde daar begin deze eeuw voor een ware rage. Het principe van diffuus ventileren bracht klimaatproblemen in grote, hoge en complexe gebouwen onder controle. BaOpt wordt geprezen voor zijn comfort, zijn lage energieverbruik en de grote vrijheden die het geeft in de installatie. Vele vliegvelden, zwembaden, theaters, monumenten, kantoren en scholen hebben BaOpt succesvol geïmplementeerd. In Nederland werden enkele honderden projecten gerealiseerd, waaronder het Alliander hoofdkantoor in Duiven, de NOS nieuws- en sportstudio's, de aula en bibliotheek van de Rijksuniversiteit Groningen, Museum Naturalis te Leiden en het fonkelnieuwe AFAS theater.

"BaOpt 2.0 is de vertrouwde BaOpt Technology in een modern jasje. Ten eerste maken we BaOpt volledig inzichtelijk door het in combinatie te leveren met het Climatics platform. De gebruiker maar ook een betrokken installateur en adviseur hebben 24/7 gedetailleerd inzicht. ACS installeert maar levert ook volledige support en service. Technisch gezien zijn er dus geen barrières meer. We noemen dit BaOpt 2.0". zegt ACS-directeur Guido Bartelink.

"Een hobbel voor sommige klanten waren de -eenmalige- licentiekosten." aldus Bartelink, "het kan nu ook zonder eenmalige kosten want BaOpt 2.0 is beschikbaar in een software-as-a-service model, waarbij de investeringen ver omlaag zijn gebracht en de maandelijkse kosten bijna altijd lager zijn dan de energiebesparingen. Zo willen we BaOpt bereikbaar maken voor een groot publiek en een bijdrage leveren aan de verdere vergroening van de gebouwde omgeving."

De hele maand april staat bij ACS in het teken van BaOpt. "We willen bestaande technologie weer nieuw leven inblazen met een verbeterd concept," aldus Bartelink. Zo wordt er twee keer een masterclass georganiseerd en worden geïnteresseerden op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen uit het veld, inclusief mooie praktijkvoorbeelden.

Ook interessant