Zoeken
Menu
Wouter Wijma verkozen tot nieuwe voorzitter VLA

Wouter Wijma, Algemeen Directeur bij Ned Air, is tijdens de Algemene Ledenvergadering op 9 juni, door de leden unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter van de Vereniging Leveranciers Luchttechnische Apparaten (VLA). Hij volgt hierbij Erik van Heuveln op, die de vereniging sinds 2016 heeft geleid.

Erik van Heuveln gaat na 15 jaar Zehnder Group Nederland verlaten en wordt directielid bij Breman installatiegroep. Dit betekent dat Erik niet meer verbonden is aan een lidbedrijf van de VLA, waardoor zijn voorzitterschap komt te vervallen. Erik van Heuveln maakte sinds 2007 deel uit van het VLA-bestuur, waarvan de laatste vier jaar als voorzitter. “Ik ben er van overtuigd dat een ventilatiesysteem – in de steeds dichter wordende gebouwen – de belangrijkste installatie van een gebouw is. Ik vond het dan ook een eer om voorzitter te zijn van deze mooie vereniging.”, aldus van Heuveln. We hopen dat het in september weer mogelijk is elkaar weer in levende lijven te treffen, zodat er gelegenheid is om volwaardig afscheid te nemen van elkaar!

Gezonde gebouwen

Wouter Wijma is al jarenlang actief in de ventilatiewereld en zit sinds 2016 in het VLA-bestuur. Afgelopen jaren heeft het bestuur hard gewerkt aan een nieuwe strategie. Wijma geeft dan ook aan dat hij uitkijkt naar het verder uitrollen van deze nieuwe weg. “We hebben de afgelopen jaren een duidelijke visie ontwikkeld op gezonde binnenlucht en de markt begint ook steeds meer het belang hiervan in te zien. Met name voldoende ventilatie wordt steeds belangrijker, helemaal nu we weten wat voor negatief effect virussen op onze gezondheid kunnen hebben.”, aldus Wijma. “We ontwikkelen ons als VLA steeds verder als kennispartner waar het platform ‘Gezonde Binnenlucht’ een mooi voorbeeld van is. Samen bouwen we aan 100% gezonde gebouwen; voor nu en in de toekomst.”

Ook interessant