Zoeken
Menu
'Vocht is groeiend probleem voor datacenters'

Nu Europa steeds vaker wordt getroffen door hittegolven en stormen is het voor datacenters in Europa van cruciaal belang dat zij de juiste luchtontvochtigers kiezen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Aggreko.

De weerpatronen in Europa veranderen meer en meer. Voor datacenter managers en bedrijven die datacenters ontwerpen, bouwen en beheren betekent dit dat zij er voor moeten zorgdragen dat er effectieve en goed functionerende ontvochtigers worden gebruikt om vocht uit de lucht te verwijderen. Dit staat in een nieuw rapport van Aggreko. Uit dit rapport blijkt dat ongeveer 40% van de datacenter managers in Europa er niet van overtuigd is dat hun bestaande infrastructuur geschikt is voor de nieuwe temperatuurvereisten.

Volgens Aggreko gebruiken veel datacenters kachels om vocht uit ruimtes te verwijderen. Die aanpak veroorzaakt echter veel inefficiënties. Hoewel kachels in eerste instantie goed lijken te werken, is er in werkelijkheid sprake van een situatie waarbij zij het vocht simpelweg door de ruimte verplaatsen. Er is echter geen sprake van dat zij vocht ook daadwerkelijk aan de ruimte onttrekken.

Spoed

Ryan Stanley, Moisture Control Sales en Product Manager Noord-Europa bij Aggreko, zegt: “Je hoeft niet lang te zoeken tot je een nieuwsbericht vindt over een nieuw datacenter dat in aanbouw is. Het is echter belangrijk op te merken dat eventuele schade veroorzaakt door ondermaatse temperatuur- en vochtbeheersing met spoed moet worden aangepakt. Zeker nu we extreme weerpatronen over het hele Europese continent zien.“

De afgelopen 12 maanden heeft Aggreko als toonaangevende leverancier van stroom-, temperatuur- en vochtbeheersingsoplossingen zijn aandacht ten aanzien gespecialiseerde industriële services uitgebreid. Het expertteam werkt samen met aannemers die betrokken zijn bij de bouw van datacenters om een schone omgeving en nauwkeurige vochtniveaus te behouden voor veilige installatie van bedrijfskritische apparatuur en de bescherming van apparatuurgaranties.

Om datacenters en aannemers op dit gebied te ondersteunen, heeft Aggreko zijn vochtregulerende divisie uitgebreid met de aanstelling van Mark Sketheway. Deze ervaren vochtbeheersingsspecialist treedt toe als Moisture Control Development Manager, samen met het team onder leiding van Ryan Stanley.

Mark Sketheway heeft meer dan 10 jaar ervaring in diverse bedrijfstakken variërend van voedsel & dranken, energieopwekking en olieverwerking. Hij zal verantwoordelijk zijn voor het stimuleren van het bedrijf in Noord-Europa en voor het bijscholen van collega's in deze unieke vochtgerelateerde toepassingen.

Met dit nadrukkelijk versterkte team kan Aggreko nu een meer gerichte aanpak kiezen met specifieke sectoruitdagingen. Sketheway licht toe: "Ik ben erg enthousiast over mijn nieuwe rol. De Moisture Control-divisie van Aggreko wordt steeds verder versterkt. Het is heel interessant om in deze fase aan boord te komen. Aggreko wordt van oudsher geassocieerd met generatoren en temperatuurregeling. Dus ik kijk er naar uit om het profiel van zijn vochtregulerende divisie nadrukkelijk verder te versterken. “

Ook interessant