Zoeken
Menu
Verse lucht met nieuw Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem Foto: Shutterstock

Duco Ventilation & Sun Control lanceert tijdens de VSK, van 3-7 februari in hal 9 op stand B010 een nieuwe afvoerventilator genaamd: DucoBox Focus. Deze vormt, samen met de nieuwe sensoren, het vernieuwde Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen (VNV).

De nieuwe afvoerventilator is stiller, slimmer en energiezuiniger en heeft een geïntegreerd kleppensysteem voor een afvoer van vervuilde en/of vochtige lucht. De DucoBox Focus  beschikt over 7 aansluitingen (ø 125 mm) die optioneel voorzien kunnen worden van klepsturing. Deze klep kan dan in de afvoerbox zelf geïntegreerd worden.

Elke klep kan voorzien worden van een CO2- of vochtsensor. Alle droge ruimtes, zoals de woonkamer/open keuken of de slaapkamers, kunnen voorzien worden van een CO2-sensor. Die houdt het binnenklimaat in het oog en zorgt ervoor dat de vervuilde lucht (bij een ppm > 1.200 ppm) in de desbetreffende ruimte -en enkel daar- afgezogen wordt. Vochtige ruimtes, zoals de badkamer, kunnen voorzien worden van een vochtsensor. Zodra er bijvoorbeeld gedoucht wordt, zorgt de vochtsensor ervoor dat de vochtige lucht afgezogen wordt in de badkamer tot de toestand weer genormaliseerd is.

Ook interessant