Zoeken
Menu
Nieuwe serie luchtbehandelingskasten voor commercieel gebruik Foto: persbericht CIAT

Voor een goed binnenklimaat is de juiste apparatuur noodzakelijk. CIAT, het bedrijf dat zich bezighoudt op het gebied van verwarming door warmtepompen, koeling en luchtbehandeling in de commerciële sectoren, lanceert de Climaciat serie, een nieuwe innovatieve serie luchtbehandelingskasten (LBK’s).

De drie verschillende modellen hebben de naam Airtech, Airclean en Airaccess gekregen. De luchtbehandelingskasten zijn volgens het bedrijf innovatief, energiezuinig en eenvoudig te installeren en toepasbaar voor de commerciële toepassing. “CIAT ontwerpt, produceert en levert oplossingen voor verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) die het energieverbruik optimaliseren en de luchtkwaliteit en het comfort in gebouwen verbeteren.”

Situatie afhankelijke test

CIAT onderzocht, testte en simuleerde verschillende situaties waar de luchtbehandelingskasten in kunnen worden geplaatst. “Het product is gecertificeerd volgens de meeste recente Europese normen (EN 13053 en EN 1886) en ontworpen om te voldoen aan de toekomstige regelgeving die zal gelden vanaf 2018”, laat het bedrijf weten. “De volledig modulaire serie is voorzien van de meest recente technologische innovaties, met meer dan 26 functies die kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant.”

Luchtbehandelingskasten uitvoerig getest

Voordat de nieuwe producten op de markt komen, zijn ze uitvoerig getest. “We reproduceren de werkelijke klimatologische omstandigheden zo goed mogelijk door te testen bij zon- en regenblootstelling en bestuderen we, rekening houdend met deze externe factoren, het gedrag van verschillende materialen teneinde optimale keuzes te kunnen maken”, legt Jean-Michel Navarro van het onderzoeksteam van Ciat uit. “De tests betreffen mechanische vervorming, luchtdichtheid en de isolatie van panelen, of bijvoorbeeld de luchtstroom over warmteterugwinning units, zodat een optimaal niveau van energie-efficiency en indoor luchtkwaliteit kan worden gerealiseerd.”

Drie verschillende type

Climaciat Airtech is bedoeld voor grotere gebouwen. Dit type is leverbaar in negen groottes met in de eerste fase van de productlancering luchtstromen tot 30.000 kubieke meter per uur.

Climaciat Airclean is een luchtbehandelingsunit voor gecontroleerde omgevingen zoals clean rooms, medische instellingen, farmaceutische industrie en micro-elektronica en de  Climaciat Airaccess is CIAT’s oplossing voor multifunctionele commerciële gebouwen.

Elektronische bediening was voor de producent een vereiste bij de nieuwe units. Daarbij kunnen ze worden aangesloten op elk gebouwmanagementsysteem ter optimalisatie van de energie-effectiviteit door het regelen van temperaturen en bevochtigings- of ontvochtigingsniveaus en door het managen van ventilatoren, filtervervuilingsniveaus en waterbatterijen.  

Hoog rendement

“Het resultaat is een reeks luchtbehandelingskasten die de beste functionaliteit biedt met een brede keus aan warmteterugwinning ventilatieunits, variërend van roterende warmtewisselaars met rendementen van 75-85 procent tot platenwarmtewisselaars met rendementen van 60-85 procent.” 

Ook interessant