Zoeken
Menu

De Flir MR160 is de eerste vochtmeter die ook uitgerust is met een ingebouwde warmtebeeldcamera. Het toestel heeft FLIRs Infrared Guided Measurement (IGM) technologie, die wordt aangestuurd door een FLIR Lepton® warmtebeeld microcamera. Met deze toevoeging heeft FLIR de enige vochtmeter ontwikkeld die onmiddellijk en efficiënt mogelijke vochtproblemen kan aanwijzen en visueel weergeven in het warmtebeeld.

De gebruiker weet zo meteen waar de MR160 sondes geplaatst moeten worden op de muur, op het plafond of op de vloer, om zo goed mogelijk het vochtgehalte en vochtproblemen te kwantificeren.

Vochtmeter én warmtebeeldcamera

“Met de MR160 breiden we de test & meet productlijn onder de FLIR naam uit. De MR160 is het achtste product dat FLIR heeft gelanceerd dat is gebaseerd op onze revolutionaire Lepton warmtebeeldmicrocamera,” zegt Andy Teich, President en CEO van FLIR. “De MR160 toont ook aan hoe we in staat zijn om nieuwe productcategorieën te creëren en om producten beduidend bruikbaarder te maken door het integreren van unieke FLIR sensortechnologieën.”

Kwantitatieve en invasieve metingen

Het draagbare en robuuste design en de interne herlaadbare batterij maken de MR160 een krachtige tool voor iedere industriële professional om mee te dragen aan de gereedschapsriem. Naast een warmtebeeldcamera heeft de MR160 ook een interne pinloze sensor voor niet-invasieve kwantitatieve metingen, alsook een sonde met externe pin voor invasieve metingen die het eigenlijke vochtgehalte helpen bevestigen. Een ingebouwde laser pointer en dradenkruis op het beeldscherm maakt doelbepaling gemakkelijk. Gebruikers kunnen metingen en warmtebeelden samen capteren en bewaren, en gemakkelijk overbrengen naar een PC voor analyse en rapportage met de FLIR Tools software. 

De MR160 is sinds kort via de FLIR distributeurs verkrijgbaar met een adviesprijs van €599 (exclusief btw). 

Ook interessant