Zoeken
Menu
Hoe kan software helpen bij ruimtetemperatuurregeling? Foto: persbericht Kieback&Peter

​In gebouwen en woningen wordt software voor draadloze ruimtetemperatuurregeling steeds meer van belang. Hoe kunnen consumenten, maar ook bedrijven op een efficiënte en gemakkelijke manier energie besparen en de CO2-uitstoot beperken? Die vraag wordt steeds vaker gesteld.

Het bedrijf Kieback&Peter komt met het nieuwe Qanteon gebouwbeheersysteem, de software Climotion®/BaOpt voor ventilatiesystemen, de intelligente draadloze ruimtetemperatuurregeling en:key en de mogelijkheden op het gebied van ruimteautomatisering. De software wordt tijdens de installatievakbeurs in Hardenberg presenteert. “Al deze regeltechniek zorgt voor een verbetering van het comfort, een hogere efficiëntie, besparing van energie en verlaging van de CO2-uitstoot”, laat Kieback&Peter weten.

BEKIJK OOK: Bouw Compleet 2016

Energiemanagement en gebouwbeheer


Volgens het bedrijf is Qanteon de nieuwe definitie van energiemanagement en gebouwbeheer in één en is ontwikkeld voor technische installaties in kleine en middelgrote gebouwen. “Qanteon helpt het besparingspotentieel te ontdekken, energiebesparingen te realiseren en het effect te controleren. Qanteon is een aanvulling op het bestaande Neutrino gebouwbeheersysteem en rekent af met complexe en dure gebouwbeheersystemen. Deze software is geïntegreerd in de onderstations DDC4000 in plaats van een conventionele ruimteventilatie met gerichte stroming, regelt Climotion®/BaOpt een ongerichte chaotische stroming. Dat verhoogt het comfort en bespaart minstens 25 % energie.”

Besparing

De draadloze en zelflerende ruimtetemperatuurregeling en:key zorgt volgens Kieback&Peter dat de door de gebruiker gewenste temperatuur automatisch wordt geregeld. In alle niet-gebruikte  vertrekken wordt de verwarming op spaartemperatuur gebracht. “Dit bespaart 20 % op energie. En:key werkt draadloos en heeft ook geen externe voeding of batterijen nodig. Het bedienmoduul heeft lichtcellen en in de klepregelaar zit een thermogenerator. Daardoor kan en:key eenvoudig in zowel nieuwbouw als renovatie worden toegepast.”

Ook interessant