Zoeken
Menu
Goede ventilatie voor scholen uitermate belangrijk Foto: persbericht Ned Air EduComfort

​Ventilatie op scholen is uitermate belangrijk. Een goede ventilatie bevordert de leerprestaties en houdt de leerlingen scherp. Tot dus ver niets nieuws, maar de innovatie van goede ventilatiesystemen zit niet stil. Getuige ook het nieuwe product van Ned Air: de Ned Air EduComfort CM 1100 LN.

Op het moment dat scholen niet goed worden geventileerd ontstaan er hoge C02 concentraties, tochtklachten, maar ook de temperaturen lopen op en er ontstaan onaangename luchtjes. Niet alleen slecht voor de gezondheid, maar ook het concentratieniveau van de leerlingen en docent.

Inbouwhoogte

De Ned Air EduComfort CM (Ceiling Mounted) 1100 LN (Low Noise), een decentrale HR ventilatie-unit met warmteterugwinning, is speciaal voor schoolgebouwen ontwikkeld. “De unit wordt boven het verlaagd plafond geplaatst en heeft een inbouwhoogte van slechts 368 mm. Daarnaast is de EduComfort CM 1100 LN zeer energiezuinig en geluidsarm. Uitstekend geschikt voor schoolventilatie, maar ook voor toepassing in kantoren en commerciële gebouwen”, legt Ned Air uit.

Renovatie of nieuwbouw

Het aanbrengen van decentrale ventilatie wordt in de meeste gevallen toegepast bij renovatie, maar is ook geschikt voor nieuwbouw. “Elke ruimte binnen een gebouw wordt voorzien van een eigen ventilatiesysteem. Elk systeem is direct aangesloten op verse buitenlucht. Door middel van een eigen regeling kan elke ruimte individueel en naar wens geregeld worden op basis van CO2.”

Stilte alstublieft

“Maar wat is er mis met het openen van een raam?”, zullen veel personen zich afvragen. De installateur en de fabrikant weten wel beter. Ned Air: “Het openen van een raam zorgt, naast tocht, vaak voor overlast van geluiden uit de omgeving. Daarnaast kan een ventilatiesysteem dat veel geluid maakt de concentratie verstoren. De Ned Air EduComfort CM 1100 LN voldoet ruimschoots aan de gestelde geluidsnormen van het Programma van Eisen Frisse Scholen Klasse B. Het geluidsarm functioneren heeft de Ned Air EduComfort te danken aan de geïntegreerde geluiddempers. Ook zijn de units voorzien van stille en energiezuinige EC ventilatoren. Zo komt het installatie geluidsniveau onder de 33 dB(A).”

Internet of Things

“Met de webbased regelaar kunt u uw unit aansluiten op internet”, legt het bedrijf verder uit.  De regelaar beschikt over een ingebouwde webserver, waarmee de unit op elke gewenste locatie grafisch in beeld gebracht kan worden. Door enkel een netwerkkabel (TCP/IP) op de unit aan te sluiten, kunt u de unit bedienen en uitlezen via een webbrowser. 

Frisse scholen

De mogelijkheden van het nieuwe product van Ned Air passen binnen de nieuwe regelingen van de Europese Unie. Zij streven naar ‘Frisse scholen’ met een goed binnenklimaat en een lage energierekening. Ook de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) heeft daarvoor een speciaal programma opgesteld: Programma van Eisen Frisse Scholen. 

Ook interessant