Zoeken
Menu
Brink Climate Systems komt met oplossing tegen fijnstof

Fijnstof bestaat uit de allerkleinste zwevende deeltjes die verschillen in grootte, herkomst en samenstelling. Uit onderzoek blijkt dat het inademen van fijnstof schadelijk is voor de gezondheid. Hoe kleiner de deeltjes, hoe verder ze doordringen in het lichaam. Met de nieuwe Pure induct biedt Brink Climate Systems een oplossing die deze allerkleinste deeltjes buiten houdt terwijl het huis volop wordt geventileerd.

Elke dag ademen we meer dan 25.000 keer. De kwaliteit van de lucht die we inademen heeft grote invloed op onze gezondheid. De lucht die we inademen moet natuurlijk zo schoon mogelijk zijn, maar helaas is dit niet altijd het geval. Luchtvervuiling is er in verschillende vormen. Eén daarvan is fijnstof. Overal ter wereld waar verkeer, industrie of bijvoorbeeld intensieve veehouderij is, komt fijnstof vrij. 

De nieuwe versie van de Pure induct is doorontwikkeld door de Nederlandse producent van onder andere ventilatietoestellen met warmteterugwinning (WTW). Door deze nieuwe en vooruitstrevende techniek wordt niet alleen de filtering van ultra-fijnstof verbeterd, maar kan Brink het product ten opzichte van de vorige versie ook gunstiger aanbieden.

Modulair op te bouwen

De Pure induct is een modulaire toevoeging op het centrale balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW). De module wordt geplaatst in het kanaal dat verse lucht van de WTW-unit naar de woning brengt. De standaardfilters van de WTW-unit (ISO coarse filters; G4-filters) filteren de eerste vervuiling uit de verse buitenlucht. Een optioneel ISO ePM1 filter (F7-filter) is efficiënter en haalt al meer van de allerkleinste deeltjes zoals fijnstof, schimmels, sporen en pollen eruit. Hij filtert nagenoeg alle ultra-fijnstofdeeltjes, smog, roetdeeltjes, bacteriën en virussen. Hierdoor is de binnenlucht het meest optimaal gezuiverd en dus zo schoon en gezond mogelijk.

Ionisatie

De Pure induct werkt middels ionisatie. Het ionisatieproces zorgt dat alle deeltjes in de lucht statisch geladen worden. Het speciaal behandelde, statisch geladen filter vangt deze deeltjes vervolgens af. Zo verdwijnen alle verontreinigingen uit de lucht en gezuiverde, gezonde lucht gaat de woning in.

Bij veel systemen die met ionisatie werken komt ozon vrij. Ozon is schadelijk voor de gezondheid. De techniek van de Pure induct is zo geavanceerd dat er geen ozon wordt geproduceerd. De Pure induct is daarom volkomen veilig in gebruik.

Technische gegevens Pure induct

Afmetingen H x B x D 

361 x 765 x 393 mm 

Gewicht

7,1 kg

Maximaal luchtvolume

600 m3/h

Opgenomen vermogen Voltage 

14 W

Kanaalaansluiting 

230 V/ 50 - 60 Hz

(m.b.v. verloopstukken)

Ø 125 - Ø 250 mm

Ook interessant