Zoeken
Menu
Nieuw vloermodel voor VRF-systemen is strak en stil Bron: Panasonic

Panasonic lanceert het R32 vloermodel voor VRF-airconditioningsystemen. Met een strak en modern ontwerp biedt de binnenunit een stijlvolle en functionele oplossing om maximaal comfort te leveren. De R32 VRF binnenunits hebben een capaciteit van 2,2kW tot 5,6kW en zijn heel stil.

De nieuwe binnenunit is voorzien van een minimalistische witmatte behuizing. Het compacte ontwerp met een diepte van slechts 207 mm maakt het mogelijk de unit discreet te installeren en op te laten gaan in zijn omgeving. Zo kan de unit eenvoudig onder een raam worden geplaatst, wat het vloermodel een interessant alternatief maakt voor traditionele radiatoren. Het nieuwe vloermodel is onlangs door het International Forum Design met een iF Design Award voor bekroond. Deze award wordt uitgereikt aan fabrikanten en ontwerpers die innovatieve producten ontwikkelen. Daarnaast is de unit heel stil. Zodra het systeem de ingestelde temperatuur bereikt, bedraagt de geluidsproductie slechts 20dB(A).

Wasbaar filter en dubbele luchtstroom

Een wasbaar filter vereenvoudigt het onderhouden van de filter: het component kan eenvoudig worden verwijderd en gereinigd zonder tussenkomst van een professional. De G1 Type binnenunit is voorzien van een dubbele luchtstroom die gestuurd kan worden, wat helpt om een constante temperatuur in een ruimte te realiseren. Met het oog op comfort wordt in koelmodus de koude lucht recht omhoog geblazen, terwijl in verwarmingsmodus de luchtstroom juist iets naar beneden wordt gericht.

De unit is voorzien van een zelfreinigende functie. De luchtstroom wordt hierbij automatisch op het platfond gericht, zodat de lucht niet richting de gebruiker wordt geblazen. Met het oog op energie-efficiëntie schakelt het G1 Type vloermodel na maximaal 90 minuten automatisch uit, iets wat in de instellingen kan worden afgestemd op de behoeften van de gebruiker.

Op afstand aan te sturen

Net als alle overige modellen in Panasonic's commerciële reeks binnenunits is het G1 Type vloermodel compatibel met Panasonic's nieuwe WLAN-adapter. Deze adapter maakt het mogelijk de binnenunit met het draadloos netwerk te verbinden, zodat de unit kan worden aangestuurd via de Comfort Cloud app op een iOS- of Android-smartphone of -tablet. Gebouwbeheerders kunnen via deze app tot 200 units monitoren en vanaf iedere locatie temperatuurinstellingen wijzigen. Gebruikers kunnen daarnaast onder meer op afstand de weekplanning aanpassen, richting van de luchtstroom veranderen en de unit uit- of juist inschakelen.

De binnenunit is beschikbaar in vijf capaciteiten: 2,2kW (S-22MG1E5A), 2,8kW (S-28MG1E5A), 3,6kW (S-36MG1E5A), 4,5kW (S-45MG1E5A) en 5,6kW (S-56MG1E5A). De units zijn per direct beschikbaar.

Ook interessant