Zoeken
Menu
LG Electronics introduceert 'eerste compacte VRF-oplossing met koudemiddel R32'

LG Electronics (LG) introduceert met de Multi V S naar eigen zeggen "de eerste 4, 5 en 6 HP VRF-oplossing met R32 binnen de HVAC-industrie." De Multi V S is te gebruiken in woonhuizen, appartementen met een klein balkon en in middelgrote winkels en kantoren. Het is de kleinste en lichtste variant van alle VRF-oplossingen met koudemiddel R32 en biedt bovendien een bijzonder hoge efficiëntie.

De LG Multi V S is volgens LG de eerste R32 VRF-oplossing in de markt met één ventilator. De grootte is met zo'n 40% verminderd ten opzichte van zijn voorganger en het gewicht met circa 23%. Hierdoor kan de LG Multi V S in kleinere ruimtes worden toegepast en wordt de installatie minder tijdrovend en dus voordeliger. Een ander voordeel is de reductie in de hoeveelheid koudemiddel dat nodig is: slechts 4,3 kg vergeleken met zijn voorloper, die 5,6 kg nodig had.

VRF's worden vaak op zichtlocaties geplaatst. Met dit in gedachten heeft dit nieuwe model een stijlvoller uiterlijk gekregen. Het geluidsniveau van de Multi V S ligt tussen de 50 en 52 db(A). Ter vergelijking: een gesprek heeft een geluidsniveau van 50dB(A).

Hybride scrollcompressor 

Bovendien zijn ondanks het kleine formaat geen concessies gedaan aan de efficiëntie. Dat is te danken aan de toevoeging van LG's R1-compressorTM, een hybride scrollcompressor met een shaft-through-bottom- compressiestructuur. De nieuwe R1-compressor zorgt voor een hoge stabiliteit en efficiëntie. Dit in tegenstelling tot veelgebruikte roterende compressors die relatief inefficiënter zijn. Dankzij de R1-compressor is de Multi V S uiterst efficiënt en voldoet hij tegelijk aan de eisen voor een milieuvriendelijkere koeling.

Het gebruik van het koudemiddel R32 is een ander belangrijk kenmerk van de Multi V S. De GWP (Global Warming Potential) van het R32-koudemiddel is circa 68% lager dan die van het veelgebruikte koudemiddel R410A. Daarnaast voldoet R32 aan de strenge regelgeving voor F-gassen van de Europese Unie. Ook is R32 ook voordeliger, met een kostenreductie van ongeveer 69%.*

Luchtvervuiling 

De interne warmtewisselaar van de Multi V is voorzien van een verbeterde corrosiebestendigheid dankzij LG's Ocean Black Fin-technologie. Deze beschermt tegen invloeden als luchtvervuiling en zoutverontreiniging.

Richard de Waal, Directeur bij LG Air Solution stelt: “De LG Multi V S is een van de meest compacte en lichte VRF-systemen met R32-koudemiddel. Het systeem is flexibel te installeren en werkt dankzij het R32-koudemiddel bijzonder efficiënt. Dat zijn bepalende factoren voor installateurs en bouwadviseurs bij het kiezen van een VRF-oplossing. Met de lancering van dit product blijft LG vooroplopen in de transformatie van de HVAC-industrie. We leveren met onze innovatieve technologie een duurzame oplossing met de beste prestaties in zijn soort.”

De afmetingen van outdoor-units variëren van 4 tot 6 HP, waarmee maximaal 13 indoor-units kunnen worden verbonden. De Multi V S is compatibel met bijna alle bestaande R410A-indoor-units. Deze zijn compatibel met het nieuwe product. Multi V S is vanaf december 2019 leverbaar.

Ook interessant