Zoeken
Menu
Beursnieuws Frisse lucht zonder tocht Tekst: Marion de Graaff, Tekstbureau ’t Kofschip.

Frisse lucht is belangrijk, maar tocht is heel onaangenaam. Dat is de reden dat Samsung airconditioners ontwikkelt op basis van Wind-Free technologie.

De introductie van de Wind-Free airconditioners vond in 2017 plaats en was direct een groot succes. Het koelproces van de airconditioners met Wind-Free technologie verloopt via drie stappen. Stap één is het in hoog tempo verlagen van de temperatuur in de modus Fast Cooling. Stap twee is het ontvochtigen van de lucht tot die van een vochtigheidsniveau is. Als de gewenste temperatuur ten slotte is bereikt, treedt de Wind-Free Cooling-modus in werking om zowel de temperatuur als het vochtigheidsniveau te handhaven. Tijdens die laatste fase wordt verse lucht langzaam en gelijkmatig door duizenden piepkleine gaatjes verspreid. Er ontstaat dan een "Still Air"-toestand, waarbij er wel een luchtstroom in beweging  is, maar zodanig dat er geen sprake is van tocht. Dat betekent dat er een comfortabel binnenklimaat ontstaat, waar het prettig wonen, werken en ontspannen is.

VSK Award 

Ambrava was tijdens de vorige editie van de VSK aanwezig met de Samsung Wind-Free airconditioners en won toen de VSK Award 2018 in de categorie Gezond & Comfort. De jury was onder de indruk van de constructie van het binnendeel dat lucht door duizenden microgaatjes in de behuizing naar buiten blaast en zodoende een gelijkmatige en tochtvrije koeling garandeert. 

Artificial Intelligence

Op de VSK 2020 introduceert Ambrava de nieuwste generatie Samsung airconditioners. Uiteraard zijn ze allemaal voorzien van de unieke en veelgeprezen Wind-Free koelingstechnologie. Maar Samsung gaat nu nog een stap verder, en vulde de technologie aan met Auto Cooling op basis van Artificial Intelligence (AI) en ingebouwde Motion Detection Sensors (MDS).
De nieuwe Wind-Free reeks optimaliseert het koelproces met de AI (Artificial Intelligence) Auto Cooling-functie, waardoor consumenten hun airconditioner efficiënter kunnen gebruiken. AI Auto Cooling is een slim systeem dat allerlei parameters analyseert en op basis daarvan de meest geschikte instelling kiest. Factoren zoals de door de gebruiker gewenste temperatuur- en koelmodus maar ook het buitenklimaat worden daarbij meegenomen.

Energiezuinig

De ingebouwde bewegingsdetectiesensoren reageren op de bewegingen van de gebruiker en garanderen op die manier de meest energiezuinige werking.  Zijn er geen mensen in de ruimte, dan geeft de sensor dat signaal door en stelt de airconditioner de temperatuur bij of schakelt in de stand-bymodus.
Naast de ingebouwde bewegingssensoren leveren ook de nieuwe Digital Inverter Boost-compressoren een bijdrage aan energiebesparing. Consumenten kunnen daardoor de gewenste temperatuur handhaven en tegelijkertijd het energieverbruik verminderen. De nieuwe Digital Inverter Boost-compressor houdt de binnentemperatuur op een efficiënte manier constant, waardoor het apparaat niet herhaaldelijk aan en uit hoeft te schakelen. Vandaar dat aan deze serie airconditioners het energielabel A+++ is toegekend voor zowel SEER als SCOP. Dat is de hoogst haalbare energiebeoordeling in Europa.

De meeste modellen zullen profiteren van vergelijkbare technologische verbeteringen. Ook aan de vormgeving is gedacht. Het nieuwe ontwerp heeft een rechthoekig en strak silhouet, dat harmonieus in elke ruimte past. De serie nieuwe Wind-Free airconditioners, werkend op R32, komt in het eerste kwartaal van 2020 beschikbaar in Nederland en België. 

Ambrava, importeur en distributeur van Samsung warmtepompen, airconditioners en ventilatiesystemen in de Benelux, zal de serie tonen op de VSK 2020 in hal 7.

Ook interessant