Zoeken
Menu
Emerson introduceert de nieuwe Copeland™  ZX-buitenunits voor koeling voor A2L-koudemiddelen

Emerson lanceert de volgende generatie Copeland™ ZX-buitenunits voor koeling die ontworpen zijn voor A2L-koudemiddelen. De reeks heeft een nieuw ontwerp dat volledig geoptimaliseerd is voor A2L-koudemiddelen, en biedt extra voordelen op het gebied van efficiëntie, betrouwbaarheid en veiligheid voor groothandelaars en installateurs. Het nieuwe assortiment omvat ook modellen met traploze digitale capaciteitsmodulatie en is geschikt voor toepassingen in de commerciële koeling.

Nu de beschikbare HFK’s tegen 2030 met 80% moet worden teruggedrongen, moeten fabrikanten verschillende alternatieven heroverwegen bij het ontwerpen van toekomstbestendige systemen. De belangrijkste overwegingen bij het kiezen van het meest geschikte koudemiddel en het selecteren van de meest geschikte systeemarchitectuur zijn de kosten over de levenscyclus en de verkleining van de koolstofvoetafdruk.

"Vanaf het begin heeft Emerson zich ingezet om in A2L-technologie te investeren en de koelindustrie duurzame opties te bieden. Met de nieuwe generatie Copeland™ ZX-buitenunits voor koeling voor A2L-koudemiddelen met een lage GWP-waarde ondersteunt Emerson winkeleigenaren en installateurs met een alternatief op lange termijn. In vergelijking met vroegere systemen met A1-koudemiddelen vereisen systemen met A2L-koudemiddelen extra veiligheidsmaatregelen voor het systeem vanwege hun lichte ontvlambaarheid. Daarom moet er een specifieke risicobeoordeling worden uitgevoerd en is er een overeenkomstig veiligheidsconcept vereist op basis van de geldende veiligheidsnormen", zegt Markus Lenz, Director Marketing Refrigeration & Integrated Products bij Emerson Commercial & Residential Solutions. 

Met het nieuwe assortiment biedt Emerson een oplossing met een lage GWP-waarde voor koeltoepassingen met ruimte- en geluidsbeperkingen. Het gebruik van de nieuwe, voor A2L geoptimaliseerde Copeland™-scrollcompressoren zorgt voor een lager stroomverbruik en een besparing op de operationele kosten. De nieuwe reeks koelunits is goedgekeurd voor diverse A2L-geclassificeerde koudemiddelen met een laag GWP vermogen, zoals R454A, R454C, R455A en R1234yf, een belangrijk voordeel dat de flexibiliteit verhoogt en de logistiek vereenvoudigt aangezien één model geschikt is voor de meeste toepassingen.

Het gewijzigde hermetische ontwerp, de innovatieve besturingslogica en de componenten van hoge kwaliteit maken naleving van de wetgeving mogelijk voor toepassingen met A2L-koudemiddelen. De geavanceerde elektronische regelaar maakt een nauwkeurige parameterinstelling mogelijk en geeft de systeemstatus weer. De elektronische beschermingsfuncties, de olieafscheider en de zuigaccumulator garanderen een optimale systeemveiligheid.

Het nieuwe assortiment Copeland™ ZX-buitenunits voor koeling wordt vervolledigd door modellen met traploze digitale capaciteitsmodulatie die algemeen gangbaar zijn bij toepassingen met verschillende verdampers en een nauwkeurige temperatuurregeling. Met een korte installatietijd, superieure efficiëntie en hoge betrouwbaarheid helpt deze nieuwe generatie klanten om de kosten over de levenscyclus aanzienlijk te verlagen.

De nieuwe reeks is geschikt voor een breed scala van toepassingen in de commerciële kleinhandel in levensmiddelen en catering, die een oplossing met een lage GWP-waarde nodig hebben.

Meer informatie

Ook interessant