Zoeken
Menu
Winnaars VSK awards 2016 bekend Foto: Shutterstock

​Ambrava, Inventum, Ubbink en Itho Daalderop hebben woensdag 3 februari een VSK award gewonnen. Zij ontvingen uit handen van UNETO-VNI- en juryvoorzitter Titia Siertsema de prijzen in respectievelijk de categorieën Design, Energiebesparing, Installateurzaken en Systeemoplossingen. Ze werden gekozen uit ruim honderd inzendingen. Voor het eerst telde de stem van het publiek even zwaar als die van de vakjury. De prijzen werden uitgereikt op de tweede beursdag van de VSK.

Titia Siertsema roemde tijdens de uitreiking het innovatieve karakter van de inzendingen. De sector evolueert volgens de juryvoorzitter, waarbij goed wordt gekeken naar de duurzaamheid van de producten. “Het wordt steeds innovatiever”, constateerde ze met trots. De toehoorders waren het met haar eens. 

Tijdens de jurering zag ze een paar duidelijke trends. Er is sprake van veel samenwerking, het is digitalisering (BIM) dat de klok slaat en producten worden opnieuw uitgevonden, maar dan net even iets slimmer, beter en innovatiever. Het viel niet mee, biechtte Siertsema het publiek op om voorzitter te zijn van een jury die het maar niets eens kan worden, maar zei ze met een lach: ‘we zijn eruit gekomen. We hebben onze keuze gemaakt uit ruim honderd fantastische inzendingen.” Ook het publiek kon meebeslissen over de uiteindelijke winnaar. Bezoekers van VSK konden tot 17.00 uur hun stem uitbrengen. Bij de uiteindelijke beslissing telden zowel de stem van het publiek als van de jury even zwaar.

Winnaar Design: Ambrava - Samsung 360 cassette

De eerste ronde cassette in de wereld zonder uitblaasliniaal is een stijlvol element in ieder interieur, kan geheel vrij als ook ingebouwd geïnstalleerd worden, voorkomt koudeval en biedt het hoogst bereikbare comfortniveau, zorgt voor gelijkmatige luchtverdeling en is daarmee ook bij uitstek geschikt om te koelen. 


Winnaar Energiebesparing: Inventum - Ecolution WTW-D

De Ecolution ventilatiewarmtepomp wint warmte terug uit ventilatie retourlucht, waardeert de warmte op d.m.v. de warmtepompfunctie tot 50°C cv-water voor verwarming en warm tapwater. Bij de gecombineerde WTW-D unit wordt de aangezogen buitenlucht verwarmd door het opgewarmde water uit de warmtepomp alvorens het de woning in getransporteerd wordt.

Winnaar Installateurzaken : Ubbink - Het veilige en snelle Ubbink Beugelprogramma

Met het slimme en innovatieve beugelprogramma heeft Ubbink niet alleen verantwoordelijkheid genomen voor veiligheid, maar ook voor installatiegemak. De verschillende soorten kunststof beugels in het assortiment garanderen veilige en snelle montage van rookgasafvoer- en ventilatiesystemen en dakdoorvoeren, ook achteraf.

Winnaar Systeemoplossingen: Itho Daalderop - Zero Energy Concept (ZEC)

Het Zero Energy Concept (ZEC) is een totaalconcept bestaande uit een warmtepomp, WTW en regeneratieunit, dat inspeelt op door ketenpartners gewenste flexibiliteit en fysieke inpassing. Een “menukaart” biedt keuze uit uiteenlopende configuraties voor diverse eengezinswoningen en portieketagewoningen. Er is een grote variatie mogelijk van afgiftesystemen.

Ook interessant