Zoeken
Menu

De tijdelijke btw-regeling voor de bouw- en installatiesector, waarmee het btw-tarief op arbeid bij renovaties en herstel van woningen tijdelijk werd verlaagd naar 6 procent, liep afgelopen juli af. Vanaf dat moment moesten consumenten weer het standaard btw-tarief van 21 procent betalen. Dit heeft de installatiebranche echter geen pijn gedaan. In het tweede halfjaar van 2015 draaiden installateurs en klusbedrijven juist meer omzet dan in het halfjaar daarvoor.

Dit blijkt uit een onderzoek onder 400 aannemers, architecten en installatie- en klusbedrijven van USP Marketing Consultancy. Slechts één op de vijf ondervraagde bedrijven kreeg minder opdrachten dan in het halfjaar ervoor.

Btw-regeling

De btw-regeling was bedoeld om bedrijven in de bouw- en installatiesector een steuntje in de rug te geven tijdens economisch moeilijke tijden. Consumenten betaalden door de regeling beduidend minder voor bijvoorbeeld het aanbrengen van zonnepanelen, hr-ketels, energiezuinige verlichting en inbouwapparatuur.

In eerste instantie werd gevreesd dat het stopzetten van de btw-regeling zou leiden tot omzetdaling. Dit blijkt nu dus niet het geval te zijn. Ook de toekomst ziet er rooskleuring uit, volgens USP Marketing Consultancy. De vooruitzichten voor het nieuwe jaar zijn positief.

Ook interessant