Zoeken
Menu

VNU Exhibitions Europe introduceert Renovatie, de eerste nationale vakbeurs met een exclusieve focus op renovatie in bouw en installatie. Renovatie wordt van 6 tot en met 8 maart 2012 gehouden in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Project manager Pieter-Dirk Waltheer: “De kerngetallen bewijzen dat de renovatiemarkt belangrijker wordt en groeiend is. Met deze groei ontstaan vragen. Antwoorden met betrekking tot deze vragen zijn te vinden tijdens de beurs.” 

 
Renovatie is samen met founding partners (onder andere J.E. Stork Air, Duco Ventilation & Suncontrol, FAAY wanden/plafonds, Eemshout Prefab, Knauf, Sto Isoned, Rockwool, Attema, Van de Vin ramen en kozijnen, Lamikon, Wienerberger, Bribus keukens, Isobouw innovatie in isolatie en Houtkonstruktie Nederland) in het leven geroepen. Zij vertegenwoordigen alle renovatiecomponenten voor een woning of gebouw. Waltheer: “Aanbod is één, maar bezoekers, de vragende partijen, zijn het uitgangspunt. Daarop wordt het aanbod afgestemd. In dat proces zitten we nu. Bedrijven kunnen dus niet zomaar meedoen aan Renovatie. Ze moeten namelijk een aantoonbare focus op renovatie in de bebouwde omgeving hebben.” 
 
Samenwerking 
Waltheer: ”De trend van meer samenwerking in de bouwkolom willen we daarnaast waarborgen in het concept. Diverse renovatie concepten worden gepresenteerd in de vorm van inspirerende exposities en informatieve seminairs. Mensen blijven nieuwsgierig naar losse producten, maar om verschillende producten te vangen in een concept is veel interessanter. Opdrachtgevers wensen deze totaaloplossingen. Renovatie spreekt ook Bouwend Nederland aan, zodanig dat voorzitter Elco Brinkman een steentje bijdraagt, onder andere in de vorm van de opening. ” 
 
Animo 
Het exposantenaanbod van Renovatie 2012 is breed, doordat de vraag ook de gehele bouwkolom bereikt. Bezoekers van woningcorporatie tot adviesbureau en van aannemer en installateur tot aan architect worstelen met renovatievraagstukken. Jan Bon, Hoofd Vastgoedprojecten, Woningcorporatie Woonwaard zegt over Renovatie 2012: “Ik ben blij met de komst van de vakbeurs Renovatie. Als hoofd vastgoedprojecten vind ik dat het onderwerp een serieus en exclusief platform verdiend. Tot nu toe wordt het onderwerp gecombineerd met nieuwbouw. Renoveren is een discipline apart. Er is een structurele verschuiving in Nederland gaande en die gaat de komende jaren een verdere vlucht nemen. Kortom, renovatie heeft de toekomst. Ik ben aangenaam verrast door deze focus en ga in maart 2012 met eigen ogen kijken in ‘s-Hertogenbosch naar de innovatie ideeën van de renovatiespecialisten van Nederland.” 
 
Renovatie 2012 
Renovatie 2012, van 6 tot en met 8 maart 2012 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch, is het nationale platform waar de professional een oplossing vindt voor diverse renovatievraagstukken. De vakbeurs is ontwikkeld voor iedereen die betrokken is bij het renoveren van woningen, bedrijfsgebouwen, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen en andere gebouwen. Renovatie is nieuw een initiatief van VNU Exhibitions, organisator van o.a. de Internationale BouwBeurs, VSK, GEVEL, Elektrotechniek en Energie. Informatie voor exposanten: Dave Refoealoe, VNU Exhibitions Europe, 030 – 295 2903. Verdere informatie: http://www.renovatiebeurs.nl/ 

Ook interessant