Zoeken
Menu
​Veiliger in bad met dit nieuwe product Foto: persbericht Bette

Het overstromen van het bad, kan de beste overkomen. Sanitairbedrijf Bette heeft de elektronische afvoer- en overloop nu beschikbaar gemaakt voor alle type ligbaden die moeten helpen bij het voorkomen van overstromingen van de badkuip. “Het voorkomen van overstroming, veiligheid en eenvoud van bediening de belangrijkste uitgangspunten”, laat het bedrijf weten.

De waterhoogte wordt bepaald door de druk in het ligbad en permanent elektronisch gecontroleerd. “Als het niveau stijgt boven een gedefinieerd niveau, dan opent de afvoer enige seconden totdat het ingesteld niveau is bereikt. De minimale en maximale waterhoogten worden vooraf fabrieksmatig ingesteld.” De installateur kan de gewenste hoogte wijzigen. Ook over het schoonmaken van het bad is gedacht. “De doordachte constructie van de afvoer zorgt er bovendien voor, dat zeepresten, schuim en haren geen kans krijgen zich vast te hechten. De afvoer kan ook met de hand worden bediend. Met een lichte aanraking op het deksel van de afvoer opent die zich. Als men doordrukt sluit de afvoer.”

Laatste trend

Bette noemt vrijstaande ligbaden een trend van de laatste tijd. “Vrijstaande ligbaden zijn een trend en worden steeds populairder bij hotels, luxe appartementen en vrijstaande woningen. Naast het weldadige comfort dat een ligbad biedt is een vrijstaand ligbad een architectonisch hart van elke badruimte.” Om de elektronische afvoer- en overloop niet zichtbaar mag zijn, wordt het systeem onder het ligbad geïnstalleerd. “De sensortechnologie maakt de overloopaansluiting overbodig. Dus geen overloopaansluiting meer in het zicht. Daardoor komt het design van het ligbad volledig tot zijn recht en wordt het schoonmaken iets vereenvoudigd.”

Installatie

Om het de installateur makkelijk te maken is het garnituur al vooraf ingesteld op het model ligbad. “Voor ingebruikname is wel een stroomaansluiting nodig. In het geval van stroomuitval zorgt een back up batterij, dat de afvoer perfect blijft functioneren.”

Beschikbaarheid

Bette introduceerde de elektronische afvoer- en overloop in 2015 voor de serie BETTELUX SHAPE. Het systeem is nu ook voor andere ligbaden beschikbaar. 

Ook interessant