Zoeken
Menu
Slimme douchekop moet consument wakker schudden Foto: Shutterstock

​Te lang douchen overkomt iedereen wel eens. Gewoon omdat de warme stralen te lekker zijn om te stoppen. Om mensen meer bewust te maken over hun watergebruik, heeft een Frans bedrijf een douchekop ontwikkeld die aangeeft hoeveel water er wordt verbruikt.

De douchekop, die de naam Hydrao heeft gekregen, geeft de gebruiker een seintje door middel van een rood licht als er meer dan 50 liter water is gebruikt. Een gemiddelde douche gebruikt ongeveer 8,7 liter per minuut. Voor het gebruik van de douche zijn geen batterijen of andere stroomaansluiting nodig omdat de douche werkt op de kracht van het stromende water.

Water gebruik afgenomen

Het Franse bedrijf verkocht in 2014 de eerste douchekoppen. De gebruikers konden via een app hun watergebruik inzien en bij deze groep is het watergebruik met 25 procent gedaald. In de tussentijd heeft hebben de Fransen hun product verder verbeterd en deze zal dit jaar op de markt worden gebracht.

Waterbesparende douche

Onlangs is er een waterbesparende douche op de Nederlandse markt gekomen die water hergebruikt tijdens het douchen en op die manier water bespaard. 

Ook interessant