Zoeken
Menu

De tweejaarlijkse Salarismonitor onderzoekt het volledig spectrum van salarissen en arbeidsvoorwaarden binnen de installatiebranche. Op dinsdag 15 september kunnen bedrijven een uitnodiging verwachten om mee te doen aan deze enquête.

Betaalt u uw werknemers marktconform? Wat verdient een monteur/installateur eigenlijk gemiddeld? Moet personeel variabel beloont worden wanneer de winst dat toelaat? Wat zijn de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarden binnen de branche? De Salarismonitor 2015 beantwoordt al deze vragen voor de installatiebranche.

Loonkosten

Loonkosten zijn veruit de grootste kostenpost voor installatiebedrijven; ruim 50 procent van de totale kosten gaan deze kant op. Het is als onderneming dus belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste trends én hierop in te spelen.

Uneto-VNI laat elke twee jaar een onderzoek uitvoeren door onderzoeksbureau Management Centrum om installatiebedrijven hiermee te helpen. Het onderzoek maakt inzichtelijk wat er gemiddeld aan salaris betaald wordt binnen de branche. Het onderzoek biedt derhalve de mogelijkheid om uw bedrijf te vergelijken met de rest van de branche.

Onderzoek

De laatste Salarismonitor vond in 2013 plaats. Toen deden 600 bedrijven, met in totaal 45.000 werknemers, mee aan het onderzoek. Wie mee doet aan het onderzoek, krijgt een gratis rapport op maat waarbij de arbeidsvoorwaarden van uw personeel vergeleken worden met de rest van de branche. 

Ook interessant