Zoeken
Menu

De proces Innovatie Prijs 2012 is gewonnen door Pentair Haffmans met de Biogas opwaarderingsinstallatie. De publieksprijs is in de wacht gesleept door Industrial Processing exposant KSB Nederland met SuPremE-(elektro)motor. De winnaars werden dinsdagavond 2 oktober bekend gemaakt op de Industriële Week. De Proces Innovatie Prijs (PIP) is een erkenning voor innovatieve producten en oplossingen binnen de procesindustrie. 

 
De jury beoordeelde in totaal 25 inzendingen. De vakjury kende de meeste punten toe aan de Biogas opwaarderingsinstallatie van Pentair Haffmans. Dit is een gepatenteerde installatie die 100% van het methaan in het biogas omzet in groen gas. Het H2S wordt via een Norit-bed verwijderd. Het CO2 wordt met gasmembranen afgescheiden en na een cryogene stap in een food-grade kwaliteit gewonnen.
 
De SuPremE-motor van KSB Nederland is een hoogefficiënte elektromotor met minstens 15 procent minder vermogensverlies dan voorgeschreven in de EG640-norm voor efficiëntieklasse IE3. De vierpolige rotor bestaat alleen uit een blikpakket met speciale rotorplaten en heeft geen kortsluitanker.
 
Dinsdagvond werd ook de winnaar van de Hartongtroffee voor de beste stand op Industrial Processing in het zonnetje gezet. De prijs ging naar exposant Flow Comm Benelux. Een deskundige jury was in de indruk van de standpresentatie omdat het credo ‘ Go with the flow’ volledig in het design van de stand is terug te vinden. De jury kwam een betrokken standbemanning tegen en een directeur die zelf de bezoekers te woord staat. De prijs wordt uitgereikt vanuit de Machevo & Bulk Vereniging.

Ook interessant