Zoeken
Menu

Studenten, scholieren en het bedrijfsleven zorgen samen voor de feestelijke opening van de 20ste editie van de vakbeurs Elektrotechniek. Voor de elektrische sportwagen Tesla, het mobiele experimenteercentrum Technobiel en de windturbineauto Spirit of Amsterdam zijn vanaf 9.30 uur belangrijke rollen weggelegd. Meiny Prins, algemeen directeur Priva en Zakenvrouw van het Jaar 2009, geeft tijdens de opening haar visie op duurzaamheid. Jan Douwe Kroeske, bekend van onder andere het voormalige tv-programma Jules Unlimited, verzorgt de presentatie van dit programma. Elektrotechniek is van 3 tot en met 7 oktober 2011 in Jaarbeurs Utrecht. Het thema van de vakbeurs is Duurzaam Contact. 

 
Tijdens de opening zijn verschillende initiatieven voor en door studenten en scholieren te zien. Zo maakt de Spirit of Amsterdam, bedacht en ontwikkeld door studenten van de Hogeschool van Amsterdam, zijn opwachting. De auto is aangedreven door een windturbine en kan met behulp van windenergie tegen diezelfde wind inrijden. Het futuristische voertuig is opgebouwd uit onder andere een windturbine, een koepel van een zweefvliegtuig en de versnellingsbak van een crossmotor. De Spirit of Amsterdam is de prestigieuze winnaar van de Internationale Wind Turbine Race 2010 in Denemarken. 
 
Technobiel 
Om juist kinderen en jongeren meer bij techniek te betrekken heeft Elektrotechniek de Technobiel, een twee etages tellende, rondrijdende experimenteerruimte, laten inrijden voor de opening van de vakbeurs. Leerlingen van de basis- en middelbare school kunnen hier op allerlei manieren van techniek proeven. Op de eerste etage is te zien hoe een transportband functioneert en hoe vliegtuigjes kunnen vliegen met behulp van licht. De tweede verdieping is een experimenteerzone. Meer informatie: http://www.youtube.com/watch?v=FQJl5SFr6aQ. 
 
Meiny Prins 
Tijdens de opening van Elektrotechniek geeft Meiny Prins een inleiding over duurzaamheid. Zij is de winnares van de Prix Veuve Clicquot 2009 en werd hiermee tevens Zakenvrouw van het Jaar. Sinds 2003 is zij algemeen directeur van Priva, een organisatie die een bijdrage levert aan de verduurzaming- en internationalisering van de (glas-) en tuinbouw. 
 
Over Elektrotechniek 
Elektrotechniek, 3 tot en met 7 oktober 2011 in Jaarbeurs Utrecht, richt zich op de elektrotechnisch installateur en de industrie. Op de beurs worden nieuwste systemen, technologieën en producten op het gebied van onder meer industriële elektronica, meet-, regel- en bedieningsapparatuur, installatiemateriaal, verlichting, bekabeling, gebouwbeheersystemen, zonne- en alternatieve energie, industriële automatisering en domotica gepresenteerd. Het beursthema is Duurzaam contact @ Elektrotechniek. Op de beursvloer zullen diverse aspecten rondom het begrip duurzaamheid worden belicht. VNU Exhibitions werkt nauw samen met brancheorganisatie FEDET voor de organisatie van Elektrotechniek.

Ook interessant