Zoeken
Menu

Tijdens het Elektrotechniek Diner op 3 oktober 2011 zijn de NORLED POLARIS / HBI Serie 200 van Spaapen Handelsmij bv en HBI Bisscheroux en DEKRA LED Keurmerk respectievelijk winnaar geworden van de jury- en publieksprijs van de ETOP Innovation Awards 2011. De ETOP Innovation Awards zijn een beloning voor de beste innovatie op het gebied van elektrotechniek. De prijzen zijn uitgereikt in het kader van de vakbeurs Elektrotechniek, die van 3 tot en met 7 oktober 2011 is in Jaarbeurs Utrecht. De ETOP Innovation Awards worden in samenwerking met brancheorganisatie FEDET uitgereikt. 

 
De ETOP Innovation Awards kent een jury- en een publieksprijs. Voor de laatstgenoemde prijs konden bezoekers van de vakbeurs Elektrotechniek bij hun registratie voor de beurs stemmen op één van de zeven genomineerden. DEKRA LED Keurmerk kreeg tijdens dit proces de meeste stemmen. Het tesprogramma voor het DEKRA LED Keurmerk zorgt ervoor dat afnemers van LED-verlichting zich kunnen onderscheiden door een onafhankelijk keurmerk. De ene LED-lamp is de andere namelijk niet. Er zijn grote verschillen op het gebied van de energie-efficiëntie, lichtstabiliteit, levensduur en veiligheid. 
 
NORLED POLARIS / HBI Serie 200 van Spaapen Handelsmij bv en HBI Bisscheroux 
De winnaar van de juryprijs is NORLED POLARIS / HBI Serie 200 van Spaapen Handelsmij bv en HBI Bisscheroux. Juryvoorzitter Aart de Geus roemt, namens de 11-koppige jury, het product om ‘de intensieve samenwerking tussen marktpartijen, wat heeft geresulteerd in een intelligent doordacht, functioneel ontwerp dat internationaal en praktisch toepasbaar is. Functionaliteit en vormgeving gaan in een natuurlijke symbiose samen. De vormgeving ondersteunt hierbij de functie.’ 
 
Met de stand LOW level van de Polaris, brandend op slechts 20% van de beschikbare capaciteit, kan energie worden bespaard zonder in te leveren op een gevoel van veiligheid. Het armatuur verbruikt in deze stand slechts 2,5 Watt, terwijl ook de levensduur van de LED’s toeneemt. De Geus: “Bij de uitvoering van het batterijcompartiment is volgens de jury sprake van een goed doordacht, functioneel ontwerp. De verschillende lenzen voor galerijen en entrees maken het product breed toepasbaar. De NORLED POLARIS / HBI Serie 200 Polaris van Spaapen Handelsmij bv & HBI Bisscheroux bv is naar de mening van de jury een product in een goede industriële vormgeving. Bestellen en ophangen. De low-energy stand is waardevol.” 

Ook interessant