Zoeken
Menu

 

Van 4 t/m 9 februari 2013 neemt NIBE Energietechniek B.V. in Jaarbeurs Utrecht deel aan de BouwBeurs. Op stand A030 (hal 9) zal NIBE aandacht besteden aan de NIBE SOLAR thermische zonlichtsystemen die per 1-1-2013 in Nederland en België worden geïntroduceerd. Daarnaast kunnen bezoekers kennismaken met NIBE Uplink™, de nieuwe software waarmee warmtepompen via internet kunnen worden beheerd en bewaakt. En uiteraard zullen ook de vertrouwde producten van NIBE niet op de stand ontbreken. 
 
Nieuw: NIBE SOLAR zonlichtpakketten en NIBE Uplink™ beheersoftware
 
Nieuw: NIBE SOLAR zonlichtsystemen
De NIBE SOLAR-lijn omvat naast de NIBE FP215 zonlichtcollector tevens een pakket regelingen, bevestigingsmaterialen en overige accessoires. Door deze te combineren met diverse typen NIBE warmtepompen en boilers kan voor vrijwel elke situatie een thermisch zonlichtsysteem op maat worden samengesteld. Voor het gemak van de installateur zijn vijf standaard zonlichtpakketten voor verschillende situaties samengesteld. NIBE SOLAR is geschikt voor warmtapwaterbereiding en ondersteuning van ruimteverwarming en kan eenvoudig worden aangesloten op een comfortinstallatie met een nieuwe of bestaande NIBE warmtepomp, maar ook op een warmwaterinstallatie. Door de integratie van de regelingen van de warmtepomp en het zonlichtsysteem wordt zonlichtenergie benut. NIBE levert de zonlichtcollectoren met 10 jaar fabrieksgarantie.
 
Nieuw: NIBE F1345 nu op afstand te beheren met NIBE Uplink™
De NIBE F1345 solo water/water warmtepomp is beschikbaar in vermogens van 24, 30, 40 en 60 kW. In cascadeopstelling kan echter een maximaal vermogen van 720 kW worden gerealiseerd, bijvoorbeeld bij een open bron. De NIBE F1345 is dan ook geschikt voor grotere woningen en de utiliteit. Naast accessoires voor onder meer warmtapwater, actieve of passieve koeling en afstandsbediening via GSM introduceert NIBE voor de NIBE F1345 bovendien NIBE Uplink™: software waarmee de warmtepomp op afstand kan worden beheerd en bewaakt. De software kent twee serviceniveaus: Basic (gratis) en Premium (abonnement). Het Basic serviceniveau biedt de mogelijkheid diverse warmtepompfuncties via internet te monitoren, alarmmeldingen te ontvangen en een aantal parameters tot 1 maand terug te lezen. Het Premium serviceniveau geeft de historie van zo’n dertig extra parameters weer. Daarnaast heeft de gebruiker toegang tot diverse servicemenu’s voor het wijzigen van de belangrijkste instellingen van de warmtepomp, zoals die voor het binnenklimaat en warmtapwater.
 
NIBE F1245 (PC): tot 40% energiebesparing mogelijk 
NIBE levert de NIBE F1245 (PC) combi water/water warmtepomp in vermogens van 5, 6, 8, 10 en 12 kW. De warmtepompen tot en met 10 kW zijn ook leverbaar met geïntegreerde passieve koeling (PC). Gebruikers besparen met de NIBE F1245 (PC) tot wel 40% op energie in vergelijking met een gasgestookte HR-ketel.
 
NIBE F120: energie uit ventilatielucht
De NIBE F120 ventilatielucht/water warmtepomp wint energie uit ventilatielucht voor de bereiding van warmtapwater en biedt veel opstellingsmogelijkheden doordat de warmtepomp en het boilervat fysiek van elkaar zijn gescheiden. At maakt deze warmtepomp toepasbaar in zowel nieuwbouw als renovatie.
 
NIBE SPLIT: maatwerk in verwarming, koeling en warmtapwater
Het NIBE SPLIT lucht/water warmtepompprogramma omvat zes uitgebalanceerde combinatiepakketten die tegemoetkomen aan de verschillende behoefte aan verwarming, koeling en warmtapwater in woningen van verschillend formaat. Elk pakket bevat een binnenunit en een buitenunit en is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.
 
NIBE F2300 en NIBE VVM 500: tal van combinatiemogelijkheden
De geluidsarme NIBE F2300 lucht/water buitenunit is in combinatie met de NIBE VMM 500 binnenunit geschikt voor grotere woningen en utiliteitsgebouwen. In cascadeopstelling leveren maximaal negen warmtepompen 180 kW aan vermogen. In combinatie met het NIBE SOLAR zonlichtprogramma kan voor verwarming, warmtapwater en bijvoorbeeld zwembadverwarming bovendien een uiterst duurzame comfortinstallatie worden samengesteld die gebruik maakt van de gratis energie uit zowel de buitenlucht als uit zonnewarmte. Daarnaast kunnen de binnen- en buitenunit in één systeem worden gecombineerd met vrijwel elk bestaand verwarmingssysteem, zoals een olie-, hout- of gasgestookte cv-ketel.
 
NIBE PUB2 boiler: de onderhoudsvrije waarborg voor warmtapwatercomfort
Met een inhoud van 160 tot 500 liter zijn NIBE PUB2 boilers met name geschikt voor woningen met een grotere behoefte aan warmtapwater. De boilers zijn waterzijdig volledig uitgevoerd in zuurstofvrij roodkoper. Dit waarborgt een corrosiebescherming en maakt regulier boileronderhoud overbodig. Omdat de spiraalvormige warmtewisselaar (Ø22 mm) enkelwandig is uitgevoerd, mogen deze boilers worden toegepast in cv-installaties tot 45 kW.
 
NIBE NIBETTE 5 spaart ruimte én energie
De kleinste boiler in het brede warmwaterprogramma van NIBE is de NIBETTE 5. Deze ruimtebesparende keukenboiler met 5 liter inhoud heeft een duurzaam RVS binnenwerk en bespaart zowel water als energie. De boiler kan zowel staand als liggend worden gemonteerd en past daarmee in élke keuken.

Ook interessant