Zoeken
Menu

NEN 3140 (‘Bedrijfsvoering van elektrische installaties – Laagspanning’) wordt momenteel naar het Engels vertaald. Bedrijven met anderstalige werknemers in dienst kunnen hier gebruik van maken. Dankzij bijdragen van verschillende partijen kwam dit project via NENCrowd tot stand. De vertaling is naar verwachting in het najaar klaar voor gebruik.

NEN 3140 is een zelfstandige norm die alle relevante eisen voor werkzaamheden omtrent laagspanningsinstallaties in Nederland bevat, zoals de installatie, het gebruik, het onderhoud en het beheer. De eisen zijn van toepassing op alle werkzaamheden omtrent elektrische installaties en apparatuur tot een nominale spanning van 1000 Volt wisselspanning en 1500 V gelijkspanning. Deelinstallaties die door laagspanningsinstallaties worden gevoed kennen eigen, specifieke normen. Denk hierbij aan verlichting, verschillende beveiligingsinstallaties en de meet- en regeltechniek.

De Nederlandse wet stelt dat elektrische installaties en apparaten veilig moeten zijn. Daarnaast moeten de werkzaamheden met/aan deze installaties veilig uitgevoerd worden. Om hieraan te voldoen komt NEN 3140 van pas; door het volgen van de richtlijnen in NEN 3140 verzekeren installateurs zich ervan dat ze aan de wet- en regelgeving voldoen.

NENCrowd

De vertaling van NEN 3140 is tot stand gekomen via NENCrowd. Sterker nog, het is het allereerste project dat via dit platform mogelijk werd gemaakt. NENCrowd wil een groter publiek bereiken en hen de mogelijkheid geven om zich te betrekken bij projecten die men belangrijk acht. Door een financiële bijdrage te leveren aan NEN-projecten, kunnen deze gerealiseerd worden. Daarnaast kan men zelf ideeën voor projecten op het platform plaatsen.

Vernieuwde NEN 1010

NEN maakte onlangs bekend dat het op Elektrotechniek 2015 de vernieuwde NEN 1010 zal lanceren. Elektrotechniek 2015 vindt plaats van 29 september tot en met 2 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. 

Kijk voor meer informatie op de website van NENCrowd.

Ook interessant