Zoeken
Menu

Bedrijven maken maximaal gebruik van de mogelijkheid om duurzaam contact te maken met de bezoekers van de vakbeurs Elektrotechniek. Marloes van den Berg: “De markt staat voor een keerpunt. De bouwkolom komt weer op gang mede door de aandacht voor renovatie. Elektrotechnische toepassingen spelen hierin een belangrijke rol en dragen tevens bij aan energiebesparingen. De beurs Elektrotechniek vormt het platform om nieuwe toepassingen te presenteren en maximaal te profileren aan een kwalitatief uitstekend publiek. Marktleiders Schneider Electric, Hager en Philips hebben zich al aan de beurs verbonden. Op dit moment is bijna de gehele beursoppervlakte bezet. Bedrijven die zich op dit moment inschrijven hebben de keuze uit de 10% die nog over is.” 

De marktleiders hebben verschillende redenen om mee te doen aan de beurs. “Energiebesparing realiseren is voor veel bedrijven lastig, omdat verschillende facetten van een onderneming van invloed zijn op het energieverbruik”, zegt Tanja Hoebe, Marketing Communicatie Manager bij Schneider Electric. “Samenhang is hard nodig om tot duurzaam energieverbruik te komen. Schneider Electric is op dat gebied een belangrijke bron van praktijkkennis in de markt. Deze kennis tonen wij door middel van onze geïntegreerde oplossingen en door kennisoverdracht te faciliteren tijdens Elektrotechniek 2011. Wij organiseren iedere dag een seminar met daarin voorbeelden uit de praktijk en presenteren de Energy University. Dit is een uitgebreid online cursusprogramma waarmee installateurs inzicht krijgen in de mogelijke keuzes met betrekking tot energie-efficiency en –besparingen.” 

LED revolutie door Philips 
Steven Boerma, Marketing Manager Philips Lighting Benelux: “Het zijn bijzondere tijden in de verlichtingsindustrie. Unieke tijden zelfs, want momenteel vindt het vervolg plaats van de LED revolutie. Waar allereerst LED’s werden toegepast in decoratieve toepassingen zien we dat ze nu zo sterk zijn ontwikkeld dat ze ook breed toepasbaar zijn als algemene functionele verlichting. Een lichtspecialist die niet inspringt op deze ontwikkeling doet zijn klant te kort, maar ook zichzelf. Want de wereld verandert en deze biedt veel kansen, met name door de unieke eigenschappen van LED’s. De snelheid van innovatie is ongekend en de beurs Elektrotechniek is het uitgelezen moment om als bezoeker inspiratie en informatie op te doen en vooral om samen aan de slag te gaan.” 

Energy meets design 
Harnold den Ouden, Marketing Manager bij Hager: “Hager en Berker presenteren zich gezamenlijk op één stand onder het motto: "Energy meets Design". Dit thema vertegenwoordigt uiteraard onze gezamenlijke systeemoplossingen, maar betreft daarnaast ook onze doelstelling om samen met onze partners, groothandel, paneelbouwer, installateur, een nog completer pakket aan systemen, oplossingen en concepten aan de markt te kunnen aanbieden. Hiervoor maken we op de beurs Elektrotechniek een aftrap.” 

Over Elektrotechniek 
Elektrotechniek, 3 tot en met 7 oktober 2011 in Jaarbeurs Utrecht richt zich op de elektrotechnisch installateur en de industrie. Op de beurs worden de nieuwste systemen, technologieën en producten op het gebied van onder meer industriële elektronica, meet-, regel- en bedieningsapparatuur, installatiemateriaal, verlichting, bekabeling, gebouwbeheersystemen en domotica gepresenteerd. Het beursthema is Duurzaam contact @ Elektrotechniek. Op de beursvloer zullen diverse aspecten rondom het begrip duurzaamheid belicht worden.

Ook interessant