Zoeken
Menu

Messe - Frankfurt am Main Vorige week vond het tweejaarlijkse evenement Light & Building plaats. In Europa’s grootste beurshallencomplex bezochten internationale bezoekers de vakbeurs op het gebied van verlichting, bouw en gebouwenautomatisering en architectuur. De vorige editie in 2010 trok 180.000 bezoekers en meer dan 2000 bedrijven uit 50 verschillende landen hadden er een stand. Het kernthema was deze keer “energie-efficiëntie”, met speciale aandacht voor gebouwen als bronnen van duurzame energie in een slim domotica-netwerk en digitalisering. 

 
Voor wat betreft “Licht” toonde de beurs zowel oplossingen voor residentiële, architecturale en bedrijfsverlichting als voor openbare verlichting. Echt verrassende ontwikkelingen waren er niet. Wel viel op dat LED nog steeds de toekomst heeft en dat er in de afgelopen periode niet echt veel innovaties zijn geweest op het gebied van LED. In ieder geval geen innovaties die op grote schaal toepasbaar zijn. Wel is er een grote verbetering gekomen in de kwaliteit van het licht en de lichtopbrengst. De enorme hoeveelheid producenten en verkopers van led oplossingen waren aanwezig uit alle delen van de wereld, met name uit Azië. 
 
Op de beurs was de hal “China Paviljoen” indrukwekkend. De vele Aziatische producenten van led en led-onderdelen, groot en klein, stonden er met veel kwalitatief goede producten. Wat ook opviel bij deze soortgelijke stands, was verschil in de kwaliteit van licht. In de markt van LED verlichting zullen de vele aanbieders zich de komende tijd gaan onderscheiden in kwaliteit en het bieden van maatwerkoplossingen, maar ook innovatief vermogen. Producenten die naast produceren ook innoveren zullen de “rest” achter zich kunnen laten. 
 
Een van deze innovatieve producenten uit Europa, in dit geval uit Nederland, is SMC LED / LTG Europe. De Duitse firma Licatec, producent van licht- en kabelgootsystemen, en een zeer enthousiaste klant van SMC LED, schonk aandacht aan de led-oplossing van SMC LED voor systeemplafonds, het zogenaamde panel. (foto) Ook bracht Licatec en andere led-oplossing van SMC LED onder de aandacht. Namelijk een lijnverlichting systeem met LED in zowel T5 als T8. De innovatie in dit systeem zit in het feit dat er gebruikt gemaakt wordt van een externe driver waardoor het systeem op de veilige spanning van max. 40VDC werkt. Het systeem is volledig CE gekeurd en bezit bovendien het voor Duitsland zeer hoog aangemerkte VDE keurmerk (Vergelijkbaar met het nederlandse KEMA-KEUR) 
SMC LED/ LTG Europe, gevestigd in Nederland met een vestiging in Duitsland en een eigen fabriek in China is sinds zes jaar actief op de markt van Led-verlichting. In Europa heeft SMC al grote en kleine projecten met succes afgerond. SMC LED biedt een assortiment aan led-verlichting voor de industriële en professionele markt. Naast standaardproducten biedt SMC LED ook maatwerk. Voor meer informatie, www.smcled.eu.

Ook interessant