Zoeken
Menu

Van 11 t/m 16 maart jl. hebben ruim 1650 leerlingen meegedaan aan de jaarlijkse Week van de Techniek. De Week van de Techniek is dit jaar voor de tweede keer op de campus van het Deltion College in Zwolle georganiseerd. Basisschool OBS De Schatkamer uit Zwolle heeft tijdens deze week een excursie met de hele klas naar het Twents Techniek Museum gewonnen. Vrijdagmorgen 12 april jl. heeft om  10.30 uur is de feestelijke prijsuitreiking bij OBS De Schatkamer plaatsgevonden. 


Gedurende een dagdeel hebben alle leerlingen kunnen snuffelen aan techniek bij het Deltion College. Zo maken zij bijvoorbeeld een op zonlicht aangestuurde tafelventilator. Naast een introductiefilm over techniek en een rondleiding langs de praktijklokalen, is entertainer Wibo Westra voor een muzikale en gezellige afsluiting verantwoordelijk. Aan het eind van ieder dagdeel ontvangen de leerlingen een gereedschapskoffer met tegoedbonnen voor de Open Bedrijvendag. In deze koffer zaten tegoedbonnen voor een bezoek aan de Open Bedrijvendag op zaterdag 16 maart jl. De volgende bedrijven waren geopend: Assies Installatietechniek, Unica Groep, Paul van Vilsteren Installatietechniek & Opleidingscentrum De Grift, Hemmink & Nooter Technische Installaties en Tosec. Na afloop van ieder bezoek kregen de leerlingen gereedschap voor in hun eigen gereedschapskoffer.

Tijdens de bedrijfsbezoeken konden de leerlingen meedoen aan een prijsvraag. Als opdracht moesten ze de bedrijfsnamen noemen bij foto’s die op de website van de Week van de Techniek te zien waren. Veel leerlingen wisten alle vragen goed te beantwoorden. Tessa Scholten, leerling van OBS De Schatkamer heeft uit alle goede inzendingen de excursie met haar klas naar het Techniekmuseum ’t Heim in Hengelo gewonnen.

De Week van de Techniek is een initiatief van de Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek en de Stichting Vrienden van de Werktuigbouw. Twee samenwerkingsverbanden van technisch beroepsonderwijs en bedrijfsleven uit de regio Zwolle. De partijen zijn van mening dat voor een gezonde ontwikkeling van de branche, instroom van goed opgeleide medewerkers van belang is. Dit jaar ook in samenwerking met het opleidingscentrum De Grift. 

Ook interessant