Zoeken
Menu

Ook dit jaar zijn er weer vele trends te vinden op het gebied van sanitair. Met name voor de badkamer en het toilet zijn er tal van nieuwe en innovatieve mogelijkheden waarin de persoonlijke wensen centraal staan. Ook zien we dat er steeds meer wordt nagedacht over de kleinste details, zijn er vele opties op het gebied van kleur en licht en spelen vormen een belangrijke rol in de inrichting van een badkamer. 

 
Colour your world
Bij een perfecte badkamer horen ook de perfecte kleuren. Kleuren bepalen de sfeer in een badkamer en roepen daarnaast ook bepaalde emoties op. Door een uitdagende vormgeving en het gebruik van individuele accenten, kun je een aangename, prettige sfeer creëren waardoor de badkamer verkeert in een persoonlijke oase. Waar we eerst veel rond of vierkant zagen is het nu een combinatie van vormen. Zo is het minimalisme nog steeds in veel badkamers terug te vinden, maar heeft vierkant ook een voorkeur gekregen voor de meubels en vormgeving. Daarnaast wordt er gespeeld met verlichting waardoor klein gedetailleerde accenten eruit springen in de badkamer. Neem de Peel Wall light, verlichting in de uiterste hoek van de badkamer of een andere plek, die voor een speels effect zorgt. Ook klinkt LED verlichting voor velen al wel bekend, maar het wordt tegenwoordig op diverse manieren toegepast. Zo ook in de badkamer en het toilet. Neem bijvoorbeeld de ‘in kleur veranderende’ kranen, of LED verlichting verwerkt in de douchegoten en toiletten. 
 
Back to Nature 
Werd er het afgelopen jaar al veel gebruik gemaakt van natuurlijke elementen en ‘groene inrichtingen’, zullen de badkamers anno 2012 nog meer in gaan spelen op een natuurlijke lifestyle. Het materiaal wat we dit jaar voornamelijk terug gaan zien is hout. Door zijn duurzaamheid en veelzijdigheid in gebruik, is het in vele ruimtes toepasbaar. Zo ook in de badkamer van nu. Het kan zowel op de vloer, als accessoires of voor de wasbak gebruikt worden. Hout kan nou net die finishing touch aan een badkamer geven wat warmte en rust uit straalt. Hout is er in vele soorten die bruikbaar zijn voor de badkamer, let er alleen wel op dat sommige houtsoorten eerst behandeld dienen te worden.
 
Bronnen: lightinthebox.com/nl/kleur-veranderende-led-waterval-badkamer-wastafel-kraan--verchroomd-_p63861.html / hansgrohe.nl/7004.htm / vbowonenenzo.nl/content.asp?id=1030 / yoy-idea.jp/works / wonenonline.nl/sanitair/sanitair.html

 

Ook interessant