Zoeken
Menu

Tot 3 oktober kunnen producten, diensten, processen of projecten worden ingezonden voor De Nederlandse Bouwprijs 2013. Inzenden kan in de drie categorieën: Gebouwen, Bouwmaterialen en -systemen en Civiele kunstwerken als bruggen, viaducten en tunnels. De inzendingen worden getoetst aan de hand van de criteria ‘kwaliteit’, ‘innovatie’ en ‘duurzaamheid’. De jury hecht daarbij veel belang aan het gebruik van bio-based materialen.


Net als twee jaar geleden kent De Nederlandse Bouwprijs ook een aanmoedigingsprijs voor young professionals die een opvallende bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van een gebouw, civiel kunstwerk of (bio-based) bouwmateriaal of –systeem. De bouwsector wordt opgeroepen collega’s uit hun bouw-of productieteam voor te dragen in de categorie ‘Talent met toekomst’.

De nominaties worden 19 november aan de pers gepresenteerd in Media Plaza in het Jaarbeurscomplex in Utrecht. De winnaars worden woensdag 6 februari bekendgemaakt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw. Het Gala is onderdeel van de Internationale BouwBeurs 2013 die van 4 tot en met 9 februari in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden. Bezoekers van de beurs kunnen hun stem uitbrengen voor de Publieksprijs.

De Nederlandse Bouwprijs wordt voor de twaalfde keer uitgereikt aan bijzondere initiatieven die een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de bouwsector. Inzendingen mogen een internationaal karakter hebben, zolang de Nederlandse inbreng van essentieel belang is.

De jury staat onder voorzitterschap van mevrouw drs. K.M.H. Peijs, commissaris van de Koningin Provincie Zeeland. De winnaars van De Nederlandse Bouwprijs in 2011 waren Hermitage Amsterdam, TransPort, BioFoam Isolatie en Cork Floorheating System.

Inschrijven kan via denederlandsebouwprijs.nl. Op de site staat ook het reglement en de samenstelling van de jury.
 

Ook interessant