Zoeken
Menu

Elke maand kiezen we een (nieuwe) deelnemer van Elektrotechniek365 en stellen deze aan u voor. Dit keer aan het woord: Marco van Raavens, marketing & communicatiemanager bij Euro-Index. 

Ontwikkelingen
Marco van Raavens: “De meetinstrumentenmarkt ondervindt niet veel last van de crisis. We merken wel dat bedrijven minder snel een installatie willen vervangen. Dat kan meestal ook prima, als je die installatie tenminste goed in de gaten houdt, dus meet. Meten is en blijft belangrijk, daar ontkom je niet aan. 
 
In onze branche is het vooral de techniek die voor veranderingen zorgt. Had je vroeger een kastje met een aan/uitknop en een wijzertje; nu zie je apparaten met touchscreens, kleurenschermpjes, draadloze instrumenten. Die ontwikkelingen gaan door, en ze gaan heel snel. Ook normeringen veranderen, de regelgeving wordt aangescherpt, en dat betekent dat er zorgvuldiger gemeten moet worden en dat er regelmatig nieuwe versies van apparaten op de markt komen. Wij volgen dat allemaal op de voet.”
 
Euro –Index
Euro-Index is primair een leverancier van meetinstrumenten voor de e- en de w-installatietechniek. Denk aan spanningsmeters, stroomtangen, trillingsmeters, installatietesters, en noem maar op. 
 
Marco van Raavens: “We leveren heel veel verschillende A-merken, en zijn zowel fabrikant als importeur en distributeur. Van alle merken die we vertegenwoordigen zijn we authorized service center, dat wil zeggen dat we door de fabrikant geautoriseerd zijn om die producten te onderhouden en te kalibreren. We leveren dus niet alleen apparatuur, maar bieden het hele servicepakket daarbij. Dat houdt in dat we over originele onderdelen kunnen beschikken, dat ons personeel goed is opgeleid, en dat we de benodigde software en gereedschappen in huis hebben om alle voorkomende werkzaamheden te kunnen uitvoeren.” 
 
Breed scala
“Dat we zo’n breed scala aan meetinstrumenten kunnen leveren, is denk ik ons sterke punt. We leveren in die zin echt ‘meetoplossingen’. Kijk, je kunt voor een simpele meting een enorm apparaat leveren dat veel meer kan dan dat, en dus ook veel duurder is. Aan de andere kant moet een instrument wel aan de normering voldoen. Wij kunnen installateurs goed adviseren en het juiste instrument voor de juiste klus aandragen.”
 
Groot bereik
Van Raavens heeft er heel bewust voor gekozen om Euro-Index op Elektrotechniek365 te presenteren. “De belangrijkste beurzen waar wij ons altijd laten zien, zijn VSK en de beurs Elektrotechniek”, zegt hij. “We staan op elk van die beurzen met een totaal ander pakket aan meetinstrumenten. Omdat dat allebei tweejaarlijkse evenementen zijn en er dus veel tijd tussen zit, is het voor ons prettig om onze producten ook tussendoor voor het voetlicht te brengen. 
 
We hadden al een vermelding op VSK365 en daar waren we zo tevreden over dat we ons ook op Elektrotechniek365 wilden presenteren. De digitale nieuwsbrieven van de websites hebben een groot bereik en daar komt een goede respons op. Naast onze eigen nieuwsbrief is het een mooi middel om zowel bestaande als potentiële klanten te informeren. De installateurs die de site bezoeken en de nieuwsbrief lezen, zijn onze belangrijkste doelgroep.”
 
Bijna dagelijks verwelkomen we nieuwe leveranciers op Elektrotechniek356. Zij presenteren hun producten en informeren op die manier hun doelgroep.
 
Interviewer: Marion de Graaff, Tekstbureau 't Kofschip

Ook interessant