Zoeken
Menu

VNU Exhibitions en Werkspot.nl lanceren vandaag Het Vakman. Dit is een praktijkgericht evenement waarin alle facetten van het ondernemerschap centraal staan. Het Vakman Event richt zich op ZZP-ers en MKB’ers in de bouw. Het evenement vindt plaats op 24 en 25 oktober in het Beatrix Theater en de Expozaal (Jaarbeurs) in Utrecht. Het programma bestaat uit praktische workshops, productdemonstraties en inhoudelijke presentaties rondom acht thema’s. Verder wordt de Verkiezing Vakman van het Jaar volledig geïntegreerd in Het Vakman Event. De lustrumeditie van de Verkiezing Vakman van het Jaar wordt groots opgezet met een spectaculaire show in het Beatrix Theater. De uitreiking van de prestigieuze award vindt op 25 oktober plaats in het Beatrix Theater. 

Trotst 
Bart Strijker, clustermanager van VNU Exhibitions Europe: “We zijn trots op onze samenwerking en op ons nieuwe event voor de ondernemer met de Gouden Handen. ZZP-ers zijn een bijzondere type mensen. Ze combineren vakmanschap en ondernemerschap. En vanaf nu hebben ze ook een eigen event waar ze op praktische wijze kennis kunnen maken met de nieuwste materialen, instrumenten en technieken. Zelf uitproberen of het werkt. Zo praktisch is het. Met beurzen als de BouwBeurs, VSK en Elektrotechniek weten we goed wat er in de markt leeft. Samen met Werkspot maken we er een wereldevent van.” 

Het nieuwe evenement richt zich op de sterkst groeiende groep ondernemers in de bouw, te weten de ZZP’ers en MKB’ers. Juist deze groep heeft behoefte aan praktische en toepasbare productinformatie. Daarnaast lopen veel ZZP-ers in de bouw rond met vragen over het ondernemerschap. Dit komt doordat veel ZZP-ers pas sinds kort werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer. Het Vakman Event richt zich op zowel het vakmatige als het ondernemerschap. Uitgangspunt is: praktisch, en direct toepasbaar. 

Thema’s 
De Expozaal van Jaarbeurs Utrecht biedt ruimte aan maximaal 50 bedrijven die in hun stand vooral workshops, product- en inhoudelijke presentaties zullen geven. Daarnaast is er een Inspiratieplein waar de ZZP-er aan de hand van presentaties ziet hoe hij de omzet per opdrachtgever kan vergroten. 

Het Vakman Event draait om de thema’s: Afbouw, Ruwbouw, Buitenruimtes, Gereedschappen, Dienstverlening, Kleding & veiligheid, Ondernemerschap en Distributie 

Verkiezing Vakman van het Jaar - Lustrumeditie 
De Verkiezing Vakman van het Jaar is inmiddels een begrip in de branche geworden. Uitgegroeid van een klein evenement in 2008 tot een groots spektakel in 2011. De lustrumeditie in 2012 is volledig geïntegreerd in Het Vakman Event. 

Pascal Joore, commercieel directeur van Werkspot.nl: “Wij liepen al langer rond met het idee om de Verkiezing Vakman van het Jaar uit te breiden met een praktijkgericht dagprogramma. Zowel bij de vakman als de sponsors was hier behoefte aan. Samen met VNU Exhibitions bieden we nu een nog completer programma aan dat volledig aansluit op de behoefte van de doelgroep. Eindelijk een evenement dat de doelgroep centraal zet, zou ik bijna willen zeggen. De integratie van de Verkiezing Vakman van het Jaar in Het Vakman Event is naar onze mening een heel logische stap. Het zet de kroon op vijf jaar Verkiezing Vakman van het Jaar". 

Deelname 
De Expozaal biedt aan maximaal 50 bedrijven de mogelijkheid om deel te nemen aan het Vakman Event 2012. Meer informatie over deelname is verkrijgbaar bij VNU Exhibitions Europe, telefoon 030 – 2952999. Meer info op www.hetvakmanevent.nl en www.vakmanvanhetjaar.nl

Ook interessant