Zoeken
Menu

De eerste editie van de vakbeurs Renovatie is positief ontvangen. De beurs voor renovatieoplossingen in de bouw werd met een 7.5 door de exposanten gewaardeerd. Vooral het hoge niveau van het bezoek zorgde voor tevreden gezichten bij de exposanten. 80% van de bezoekers was namelijk eind-, medebeslisser of adviseur in het aankoopproces bij het bedrijf waar ze werkzaam zijn. Richard Butter, projectmanager van Renovatie: “Iedereen richt zich nu op renoveren. Er is veel animo voor het onderwerp en de mensen hier zijn enthousiast op zoek naar oplossingen. Ook het animo voor beursdeelname was groter dan verwacht. Over twee jaar zullen we dan ook de halcapaciteit vergroten. Dat gaan we bij de volgende editie, 8 tot en met 10 april 2014, doen. 80% van de bezoekers heeft in ieder geval de intentie uitgesproken om dan weer te komen.” De vakbeurs Renovatie was 6 tot en met 8 maart in de Brabanthallen van ’s-Hertogenbosch. 

 
Een groot gedeelte van de 7.536 bezoekers bestond uit voorschrijvers. Butter: “We willen een beurs neerzetten waar op hoog niveau zaken wordt gedaan met de juiste mensen binnen relevante bedrijven en organisaties. Vandaar dat wij ook een uitgebreid inhoudelijk programma hebben samengesteld in samenwerking met Kingspan, Renda (klik hier voor een beursimpressie) en de BouwhulpGroep voor woningcorporaties, vastgoedbeheer, aannemersbedrijven of ontwerp- of adviesbureaus. 44% van de bezoekers was afkomstig uit deze hoek. In totaal werden er 18.087 concrete vervolgafspraken gemaakt tijdens Renovatie.” 
 
Bouw & ICT 
Ook het Bouw Informatie Model (BIM) speelde een belangrijke rol tijdens de beurs. Het Bouw & ICT congres dat tijdens de beurs werd georganiseerd was met 190 geïnteresseerden een succes. Dit onderwerp blijft daarom ook de komende tijd op de agenda van de vakbeurzen Renovatie en de Internationale BouwBeurs. Jan Straatman, directeur Balance & Result Organisatie Adviseurs bv en één van de sprekers: “Het gebruik van BIM is nog steeds groeiende. De ontwikkeling heeft een impact op de bouw, niet alleen voor grote, maar ook kleine bedrijven krijgen ermee te maken. De komende vijf à tien jaar verwacht ik nog vele ontwikkelingen op dit gebied. Het is dan ook nu tijd om in te stappen.” 
 
Bezoekmotieven en aankoopplannen 
De belangrijkste bezoekreden was om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de bouw (77%) en om gerichte informatie over bepaalde producten en diensten te krijgen (42%). Een derde van de bezoekers kwam met aankoopplannen naar de beurs of kreeg deze terwijl ze over Renovatie liep. Madan Moennasing en Ger Markies van EON Benelux: “Gevelbeplating, nieuwe isolatiesystemen, kozijnen: Renovatie is hét moment om te inventariseren wat de noviteiten zijn.” Ook op Twitter werd gesproken over de vakbeurs. D-Ants (@D_Ants_Utrecht): “Tip: De Renovatiebeurs in de brabanthallen te Den Bosch. Leuke mensen ontmoet en interessante producten gezien. “ 80% van de bezoekers was positief gestemd over het aanbod op de beurs. 

Ook interessant