Zoeken
Menu

De ventilatorconvectoren van HVAC® Nederland zijn vanaf heden leverbaar met milieuvriendelijke EC-ventilatoren. Deze vernieuwde ventilatoren zorgen voor een lager energieverbruik en voor meer comfort voor de personen in de ruimte. 

De units produceren 50% minder geluid, hebben een langere levensduur en verbruiken jaarlijks 50% minder energie. Dit komt doordat de EC ventilatoren geen koolstofborstels bevatten en er dus geen sprake is van verlies door wrijving. Het toerental van de EC ventilatoren start rustig en gaat geleidelijk omhoog zonder aanloopstromen en extra geluid. Een eenvoudige aansturing d.m.v. een traploze toerenregeling 0-100%. Bij een laag toerental produceert de ventilator nagenoeg geen geluid. Afhankelijk van de draaitijd en het toerental kan de besparing oplopen tot meer dan 75%.
 
De EC-ventilatoren zijn technisch beter dan de traditionele AC-ventilatoren. EC-motoren produceren weinig warmte en halen toch een hoog rendement. Extra koeling is dan ook niet nodig in tegenstelling tot AC-ventilatoren. Doordat EC-ventilatoren borsteloos zijn hebben zij nagenoeg geen onderhoud nodig. De EC-ventilatoren kunnen zonder onderscheid ingezet worden op 50 of 60 Hz stroomnetten, hierdoor zijn hogere toerentallen mogelijk dan bij AC-motoren. Verder kennen de systemen extra ingebouwde veiligheden.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
 
HVAC Nederland
Postbus 2
1970 AA IJmuiden
Telefoon (0255) 52 24 20
Telefax (0255) 51 42 96
E-mail info@hvac.nl

Ook interessant