Zoeken
Menu

De vakbeurs Elektrotechniek België ligt op koers. Nu al hebben een kleine 50 exposanten ingeschreven voor deze nieuwe vakbeurs, die van 17 tot en met 19 november 2010 voor het eerst plaatsvindt in Tour & Taxis in Brussel. 

 
“Innovaties in de elektrotechniek gaan zo snel, dat je wel elk jaar een vakbeurs nodig hebt. In België misten we een onafhankelijk platform waar de installateur zich vrij, niet gebonden aan een bepaalde fabrikant, op nieuwe ontwikkelingen kan oriënteren”, zegt Eric van den Boogaard, commercieel manager bij Hirschmann Multimedia. Dit is een van de exposanten die hebben toegezegd mee te doen aan de nieuwe Belgische beurs. 
 
Positieve ervaringen 
Momenteel staat het aantal exposanten op ongeveer de helft van wat beursorganisator VNU Exhibitions beoogt. “Daarmee zijn we tevreden”, aldus projectmanager Irene Moon. “Een belangrijk signaal is dat een aantal marktpartijen gericht op de industrie heeft besloten mee te doen.” Daarnaast hebben de recente positieve ervaringen met de vakbeurs VSK in het Brusselse Tour & Taxis haar overtuigd van de juistheid van de locatie. 
 
Vakbeurs voor techniekers en directeuren 
Veel exposanten tonen interesse in het beursconcept omdat niet alleen de installateur als doelgroep wordt bereikt, maar ook de inkopers en directeuren uit de industrie. Lydia Nelde, bij Rittal verantwoordelijk voor marketing en communicatie, zegt hierover: “Er zijn in België wel vakbeurzen maar die richten zich op een niche. Wij gaan liever naar een algemene vakbeurs waar zowel de techniekers als de directeuren uit de hele branche komen. Daarom nemen we deel aan Elektrotechniek België. Als marktleider willen we op zo’n nieuwe beurs niet ontbreken, eens te meer daar ons zusterbedrijf in Nederland positieve ervaringen heeft met Elektrotechniek Nederland.” 
 
Innovaties in lichtsector 
Bovendien, zegt Ronald Moeskops van OSRAM Benelux B.V., komt Elektrotechniek België op een goed moment. “Er gebeurt momenteel heel veel in de lichtsector. De introductie van leds als nieuwe lichtbron, het uitfaseren van oude lichtbronnen door Europese regelgeving en in april is in Frankfurt de beurs Light & Building waar fabrikanten veel innovaties zullen tonen. Elektrotechniek België is voor de installateurs een mogelijkheid om zich over deze actuele ontwikkelingen te laten informeren.” Hij ziet kansen voor de nieuwe Belgische vakbeurs om zich tot een echt platform voor de Belgische markt te ontwikkelen. 
 
Nood aan onafhankelijke beurs 
In de Belgische markt is namelijk nood aan zo'n nieuwe, onafhankelijke beurs als Elektrotechniek België, die op een ruim professioneel publiek in de elektrotechniekbranche mikt, meent Manuel Dutrieux, salesmanager bij Eaton Electric, dat Moeller Electric heeft overgenomen. "Door de overname is Eaton sterker geworden in elk marktsegment. Daarom willen we onze Belgische klanten en relaties op de beurs kennis laten maken met onze nieuwe verkooporganisatie en onze innovatieve producten en diensten. Wetende dat de branche het op dit moment niet gemakkelijk heeft, is deze beurs een goede gelegenheid om onze relaties te ontmoeten." Dutrieux rekent erop dat dit jaar sommige productsegmenten stabiliseren, andere een lichte groei laten zien. "De beurs is een ideaal middel om net op tijd klaar te staan op het moment dat de markt zich terug gezond herpakt." 
 
Kwaliteit boven kwantiteit 
Eric van den Boogaard van Hirschmann Multimedia verwacht veel bezoekers in Brussel. “Ik denk dat alleen al uit nieuwsgierigheid veel mensen komen. Daarom is een goede voorbereiding heel belangrijk voor de toekomst van de beurs. De eerste indruk moet goed zijn.” Voor projectmanager Irene Moon telt straks vooral de kwaliteit van de beursbezoekers. Dat heeft ook tijdens de recente VSK zijn meerwaarde getoond. “Het gaat ons niet om de hoeveelheid bezoekers, maar om de kwaliteit ervan. Met de VSK hebben we laten zien ook in België de juiste vakbezoeker binnen te kunnen halen.” Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de Belgische vakbladen. Daarnaast krijgen exposanten op de beurs de kans om hun innovaties in een lezingenprogramma toe te lichten. “Maar Elektrotechniek België wordt vooral een vakbeurs waar het gaat om relaties ontvangen, nieuwe relaties aangaan en innovaties laten zien”, besluit Irene Moon. Dat kan van 17 tot en met 19 november in Tour & Taxis in Brussel. 
 
Meer informatie 
www.elektrotechniekbelgië.be

 

Ook interessant