Zoeken
Menu
Een ronde airconditioner heeft zijn voordelen Foto: Shutterstock

Een comfortabel binnenklimaat is uitermate belangrijk. En een airco kan op de warme dagen helpen, maar airco’s kunnen ook nadelen hebben. Zo zijn er veel airco’s die een koude luchtstroom creëren of maar een klein gedeelte van de ruimte van koude lucht voorzien. Samsung wil daar verandering in aanbrengen met de 360 cassette: een ronde airconditioner.

Samsung: “De  360 cassette is de eerste ronde cassette in de wereld zonder uitblaaslinialen. Het volledig ronde design past harmonieus in ieder interieur. Een rond LED display laat op een grafische manier de werkingsmodus (horizontaal of verticaal) zien. De ronde 360 cassette combineert moeiteloos techniek met functie en design met een hoog rendement.”

Meer luchtvolume

Samsung wil met de 360 cassette een tochtvrije airco op de markt brengen met een toename van het luchtvolume van 25 procent. “De ronde vorm van de 360 cassette zorgt voor een all-way cassette waarbij natuurlijke convectie koudeval voorkomt. De 360 cassette heeft geen uitblaaslinialen. Door gebruik te maken van een 3-tal kleine stuurventilatoren kan de luchtstroom optimaal gestuurd worden.” Waar traditionele airconditioners veelal verticale luchtstromen heeft, gooit Samsung het over een andere boeg. “De luchtstroom kan vrijwel horizontaal gericht worden, zodat zowel mét als zonder coanda-effect de lucht gelijkmatig verspreid wordt .”

Ronde vormen

De nieuwe airco is rond in plaats van vierkant. “Niet alleen de buitenkant, maar ook het binnendeel is rond en weggewerkt in de behuizing. Hierdoor past de cassette ook als esthetisch element in ruimten met een moderne, industriële, look. De cassette kan zowel geheel vrij als ingebouwd geïnstalleerd worden. De inbouwhoogte is variabel en de randen zijn eenvoudig op te vullen.  De lichte kunststof panelen zijn eenvoudig te demonteren.”

VSK-award

De Samsung 360 cassette is de winnaar van de VSK Innovatie Award 2016, categorie Design.

LEES OOK: winnaars VSK awards 2016 bekend

Ook interessant