Zoeken
Menu

De vakbeurs Renovatie, 6 tot en met 8 maart in de Brabanthallen van ’s-Hertogenbosch, is het toneel van het Duurzaamheidspaviljoen van Kingspan Duurzame Bouwsystemen. Frank Donkers, Managing Director Benelux: “We richten ons in 2012 meer op de maatschappelijke thema’s.

 
Centraal staat deze editie de herontwikkeling en transformatie van vastgoed, bijvoorbeeld commercieel naar wooneenheden, maar daarnaast ook onderwerpen zoals asbestbestrijding. Wij integreren, in tegenstelling tot voorgaande jaren, alleen het inhoudelijke concept van het Duurzaamheidspaviljoen met de vakbeurs. Objectieve partijen krijgen de ruimte. Zij zoomen vooral in op de processen die bij herontwikkeling en transformatie van bestaande bouw komen kijken.” 
 
“In 2009 begonnen we met het Duurzaamheidspaviljoen omdat er een grote behoefte was naar kennis over duurzaam bouwen. De laatste jaren is het paviljoen van focus veranderd, zonder de eigenlijke insteek te verliezen, en nu zien we dat er grote behoefte is naar antwoorden op maatschappelijke vraagstukken. De focus ligt daarom deze editie op energiebesparing en het creëren van duurzaam vastgoed uit bestaande bouw. Maar ook asbestproblematiek komt onder andere aan bod. Bezoekers kunnen vooral rekenen op visies, best practices en de uitleg van processen. Alles speelt zich af op gebouwniveau. Kortom hoe gebouwen te conserveren, te renoveren en uiteindelijk te transformeren”, zegt Donkers 
 
Objectieve informatie 
Kingspan Duurzame Bouwsystemen is de initiator van het Duurzaamheidspaviljoen. Donkers: “Maar wij willen uitsluitend objectieve informatie verstrekken aan de bezoekers. Bijvoorbeeld hoe aan de hand van Breeam en andere labels verbouwd kan worden. Het aanbod van het programma zal één-op-één aansluiten op de vraagstukken die leven onder aannemers, architecten en projectontwikkelaars. Ons doel, en dat van de participerende partijen, is dat wij een impuls willen geven aan de leegstaande vierkante meters vastgoed in Nederland.” 
 
Handen en voeten 
Vooral voor architecten, aannemers en projectontwikkelaars is het programma interessant. Donkers: “Op dit moment verzorgen organisaties zoals DuurzaamGebouwd, DuurzaamVastgoed en het Nederlands Verbond Toelevering Bouw (NVTB) een sessie. Het contentprogramma organiseren we samen met onder andere het Nationaal Renovatie Platform en Renovate Europe. Het complete programma maken wij in aanloop naar Renovatie bekend.” 

Ook interessant