Zoeken
Menu

Als toonaangevende producent van ventilatie en zonweringsystemen zet Duco Ventilation & Sun Control de gezondheid van de bewoners steeds op de eerste plaats. Net daarom kan een optionele pollenfilter voorzien worden. 

Ziektes zoals hooikoorts en astma kunnen tegenwoordig niet meer weggecijferd worden en komen veel vaker voor dan vroeger. Vanuit die optiek werd er de mogelijkheid gecreëerd om een pollenfilter in bepaalde ventilatieroosters te integreren. Deze filtert het fijnstof uit de lucht. Voor een project in een industrieel gebied of in de buurt van een snelweg biedt deze filter een belangrijke meerwaarde. 
 
Deze fijnstoffilter houdt stofdeeltjes tegen met een maximale diameter van 10 micrometer (1/100e van een mm) en heeft ook bij lage drukken een zeer hoge efficiëntie voor zowel kleine als grote stofdeeltjes. De filter heeft een efficiëntie tot 90% voor alle PM10 deeltjes uit de instromende lucht. Bovendien blijft een aanzienlijke luchtdoorlaat behouden.
 
De belangrijkste eigenschap van de pollenfilter is dat hij permanent elektrostatisch geladen is en zo grote, middelgrote of kleine pollen en/of stofdeeltjes opvangt. 
 
De open structuur van de filter zorgt niet enkel voor het opvangen van de deeltjes, maar laat tegelijkertijd gemakkelijk lucht door. Zo wordt een hoge efficiëntie gecombineerd met een lage luchtweerstand. 

Ook interessant