Zoeken
Menu

 

Duco at home: een totaalconcept Duco Ventilation & Sun Control ontwikkelde met het Duco at home concept de standaard voor woningventilatie. Een totaaloplossing die zowel dagventilatie, buitenzonwering als nachtventilatie combineert. De drie Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen van Duco vormen een solide basis voor dit concept en garanderen een gezond en comfortabel binnenklimaat. 
 
Duco CO2 System: 
Eenvoudige ‘natuurlijke’ ventilatie
 
Het Duco CO2 System ventileert op basis van CO2-meting in de leefruimte. CO2 is immers de perfecte indicator voor een gezond binnenklimaat. Zodra de concentratie CO2 te hoog oploopt, stuurt de sensor via radiofrequentie (RF) de centrale DucoBox aan, die de vervuilde en vochtige lucht afvoert in de ‘natte’ ruimtres. Hoe slechter de luchtkwaliteit, hoe meer lucht de afvoerbox zal afzuigen. Zo komt er opnieuw verse lucht de woning binnen via de zelfregelende toevoerroosters. Bovendien kan er ook een extra RF-bediening aan het systeem toegevoegd worden, zodat de bewoner handmatig de DucoBox kan aansturen.
 
Het systeem communiceert volledig draadloos via RF. Daarenboven is het Duco CO2 System snel en eenvoudig te installeren en kan het zowel bij nieuwbouw als renovatie toegepast worden.
 
Duco Comfort System: ‘Plug & Play’ met vraaggestuurde ventilatie
De luchtkwaliteit (CO2) en het relatieve vochtgehalte (RH) bepalen de vraag naar ventilatie bij het Duco Comfort System. Het systeem meet direct bij de bron, dankzij een CO2-sensor in de woonkamer en een vochtsensor in de badkamer. Van zodra de luchtkwaliteit onvoldoende is of de vochtigheidsgraad te hoog, sturen de sensoren de DucoBox aan. Door de vervuilde en/of vochtige lucht af te zuigen, komt automatisch verse lucht via de zelfregelende toevoerroosters de woning binnen. De garantie voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.
 
De communicatie tussen de componenten verloopt volledig draadloos. Nieuwbouw of renovatie, het Duco Comfort System integreert zich perfect in elke woning dankzij het eenvoudige ‘Plug & Play’-concept.
 
DucoTronic System: De ultieme vorm van ventilatie
Dankzij de elektronisch gestuurde ventilatieroosters ventileert het DucoTronic System enkel waar en wanneer dat nodig is én in de juiste hoeveelheid. Er wordt geventileerd op basis van de luchtkwaliteit (CO2), het relatieve vochtgehalte (RH) en de temperatuur binnen en buiten. De vochtsensoren sturen de DucoBox aan, die de vervuilde en/of vochtige lucht afvoert. De verse lucht wordt rechtstreeks via de elektronisch gestuurde, zelfregelende ventilatieroosters toegevoerd, op basis van het gemeten CO2-gehalte en de buitentemperatuur.
 
De communicatie tussen de sturingscomponenten gebeurt eveneens draadloos. De installatie van het DucoTronic System vergt slechts een minimum aan bouwtechnische ingrepen.

Ook interessant