Zoeken
Menu

De vakbeurs Elektrotechniek, 3 tot en met 7 oktober 2011 in Jaarbeurs Utrecht, heeft van de bezoekers een 7.3 gekregen als eindwaardering. Projectmanager Marloes van den Berg: “We hebben deze editie van Elektrotechniek ingezet op inhoud. Voor bezoekers was door het uitgebreide aanbod van 431 exposanten een dwarsdoorsnede van de branche te zien en te beleven. Gedurende de beurs werden daarnaast activiteiten, congressen en key-notes georganiseerd. Bedrijven met een specifiek aanbod waren geclusterd op speciale paviljoens. Dat dit in de smaak viel blijkt uit het feit dat ruim de helft van de bezoekers één of meerdere activiteiten heeft bijgewoond. Driekwart liet weten dat ze de volgende editie van Elektrotechniek weer van plan zijn om de vakbeurs te bezoeken.” 

 
Ruim acht van de tien bezoekers was betrokken bij het aankoopproces. In totaal gaf 23% direct invloed te hebben op het aankoopproces binnen het bedrijf waar ze werkzaam zijn. Reinier Kok van brancheorganisatie Fedet, Federatie Elektrotechniek, kijkt tevreden terug op de afgelopen editie van Elektrotechniek. “Met veel energie en passie hebben we deze beurs samen met onze leden en VNU Exhibitions opgezet en tot een eind gebracht. Voor deze inzet hebben we een mooi cijfer gekregen van onze, veelal hoogwaardige, bezoekers. Een teken dat de transformatie naar meer en meer een kennisplatform, waarbij exposanten producten en noviteiten laten zien en daaromheen een inhoudelijk programma, wordt gewaardeerd. Het verloop van Elektrotechniek en de waardering is dan ook een bevestiging dat dit de te hanteren koers is voor de aankomende editie in 2013.” 
 
“Succesvol verlopen beurs” 
Het hoge beslisniveau kwam tevens naar voren via het sociale medium Twitter. Verschillende exposanten gaven hier hun mening over Elektrotechniek, zoals @Bredenoord_NL: “#Bredenoord kijkt terug op een succesvol verlopen #ETbeurs en presentatie #Argus #Jaarbeurshal #noodstroomvoorziening.” Maar ook @OsecBV: “#ETBeurs zit er op. Moe, maar voldaan terugkijken op een geslaagde week. Beurs succes heb je zelf in de hand, dat heeft #Osec zeker bewezen!” Vanuit de bezoekerskant werden ook tweets verstuurd. Jeffrey Kloezeman (@jkloezeman): “Veel inspiratie en contacten opgedaan op de #etbeurs, domotica is verder ontwikkeld dan ik dacht.” Ook Kevin Parinussa (@kparinussa) was te spreken over de noviteiten van de exposanten: “Vanmiddag op de #ETbeurs geweest, slimme dingen gezien!” 
 
Van de 29.291 bezoekers gaf 22% aan op directieniveau te acteren, 14% gaf aan monteur/installateur te zijn en 9% engineer. Het aantal bezoekers was afkomstig van 13.000 verschillende bedrijven uit vooral de bouw en industrie. De volgende editie van de vakbeurs Elektrotechniek wordt van 30 september tot en met 4 oktober 2013 gehouden in Jaarbeurs Utrecht. 
 
Over Elektrotechniek 
Elektrotechniek richt zich op de elektrotechnisch installateur en de industrie. Op de beurs worden nieuwste systemen, technologieën en producten op het gebied van onder meer industriële elektronica, meet-, regel- en bedieningsapparatuur, installatiemateriaal, verlichting, bekabeling, gebouwbeheersystemen, zonne- en alternatieve energie, industriële automatisering en domotica gepresenteerd. VNU Exhibitions werkt nauw samen met brancheorganisatie FEDET voor de organisatie van Elektrotechniek. 

Ook interessant